Vit chokladtårta

Publicerad: 2014-09-11   Uppdaterad: 2023-04-18

Typ: EfterrätterSvårighetsgrad: Portioner: Ingredienser: 200 g vit choklad100 g smör3 dl socker3 dl vetemjöl3 ägg3 msk konjak Smält chokladen med smöret sakta i en kastrull. Rör ner sockret, mjölet, äggen och konjaken. (Jag valde Xanté.) Smörj en form, cirka 24 centimeter i diameter med löstagbar kant och lägg ett runt bakpapper i botten. Slå i...

Typ: Efterrätter
Svårighetsgrad:
Portioner:

Ingredienser:

200 g vit choklad
100 g smör
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 ägg
3 msk konjak

Smält chokladen med smöret sakta i en kastrull. Rör ner sockret, mjölet, äggen och konjaken. (Jag valde Xanté.)

Smörj en form, cirka 24 centimeter i diameter med löstagbar kant och lägg ett runt bakpapper i botten. Slå i smeten och grädda nederst i ugnen i 175 grader cirka 30-40 minuter. Servera portionsbitar som du rivit lite choklad eller strött florsocker över. Garnera med färsk frukt eller bär. Kumquat i skivor är dekorativt.

Av: av Catharina Höglund

Vit chokladtårta
Vit chokladtårta

Rulla till toppen