Nybakade muffins med smak av blåbär smakar ljuvligt med lite vanilglass.
Typ: Efterrätter
Svårighetsgrad: Enkel
Portioner: 4
Ingredienser:
50 g rumstempererat smör
1 ½ dl socker
1 ägg
1 dl crème fraiche
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ msk vaniljsocker
3-4 dl frysta blåbär
4 rejäla vaniljglasskulor
Vispa smör och socker och tillsätt ägg och crème fraiche. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner detta i smeten. Fördela smeten i stora muffinsformar eller på en muffinsplåt varvat med blåbär. Grädda i 30 minuter i 175 grader.
Har du bakat dina muffins hemma eller köpt färdiga värmer du dem bara i micron eller gasolugnen en liten stund. Om du inte har tillgång till ugn så lägg muffinsen på en tallrik och låt den stå en stund över kokande vatten.
Gör till sist ett kryss i varje muffins och lägg i glassen, servera omedelbart!
Av: Catharina Höglund Foto: Lars-Åke Höglund
Fräsh och god efterrätt som knappast kan bli mer lättlagad än så här!
Enkel men lyxig oxfilérätt du inte kan misslyckas med.
Snabblagad förrätt som du kan göra några timmar i förväg och förvara i kylskåpet.
Fisksoppa är kanske inte det första du tänker på när det är dags att laga mat i husvagns- eller husbilsköket. Men det går alldeles utmärkt. Det här är en isländs variant med tomater - och persikor!
Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!
Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.
6 nr för endast 349kr - klicka här
Här hittar du 591 fristående campingplatser och 696 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 340 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.
Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!
Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.
Tror att det var du Catharina som tipsade om små färdig muffins i påse som förgylls genom att värmas, fyllas med lite sylt och glass/grädde. Vips lite fest till fika eller efterrätt.