Typ: Efterrätter
Svårighetsgrad: Enkel
Portioner: 4
Ingredienser:
50 g rumstempererat smör
1 ½ dl socker
1 ägg
1 dl crème fraiche
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ msk vaniljsocker
3-4 dl frysta blåbär
4 rejäla vaniljglasskulor
Vispa smör och socker och tillsätt ägg och crème fraiche. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner detta i smeten. Fördela smeten i stora muffinsformar eller på en muffinsplåt varvat med blåbär. Grädda i 30 minuter i 175 grader.
Har du bakat dina muffins hemma eller köpt färdiga värmer du dem bara i micron eller gasolugnen en liten stund. Om du inte har tillgång till ugn så lägg muffinsen på en tallrik och låt den stå en stund över kokande vatten.
Gör till sist ett kryss i varje muffins och lägg i glassen, servera omedelbart!
Av: Catharina Höglund Foto: Lars-Åke Höglund