Vackert och prisvänligt vid ostkusten

Publicerad: 2016-04-10   Uppdaterad: 2023-04-18

Det måste inte kosta mycket att övernatta med husvagn eller husbil. På ostkusten fann vi Vasakajen, en prisvärd ställplats med god service och vackert läge.  Läge – 5 poäng                                    Vasakajen ligger i Figeholm cirka fem kilometer från E22 någon mil norr om Oskarshamn. Som namnet anger står du på kajen och utsikten består av...

Det måste inte kosta mycket att övernatta med husvagn eller husbil. På ostkusten fann vi Vasakajen, en prisvärd ställplats med god service och vackert läge.

 Läge – 5 poäng                                   
Vasakajen ligger i Figeholm cirka fem kilometer från E22 någon mil norr om Oskarshamn. Som namnet anger står du på kajen och utsikten består av hav och båtar, och så det 

Platser – 4 poäng                               
Detta är ingen stökig marina utan en vackert grusad hamnplan. Det finns plats för åtta gäster som önskar el och det går att stå ytterligare några ekipage om det skulle behövas. 10 ampères säkring.

Vackert och prisvänligt vid ostkusten
Avgiften betalas i Hamnkontoret får och i detta hus ryms också en modern hygienavdelning.

Service – 4 poäng                              
I direkt anslutning till Vasakajen finns ett litet servicehus med två toaletter, den ena handikappanpassad. Här har man också plats för latrintömning. I nuläget finns inget ställe att tömma fasta spillvattentankar. Går man cirka 300 meter runt fjärden till Hamnkontoret, så erbjuds man exempelvis gratis dusch i den mycket fina serviceavdelningen. Här har man också tillgång till en välutrustad tvättstuga. Gratis WiFi.

Allmänt – 4 poäng                             
En natt på Vasakajen kostar 150 kronor och då har du tillgång till både el och dusch. Dessutom välkomnas både husvagnar och husbilar. Platsen är otroligt vacker att stå på och livet i det lilla samhället tycks vara mer än stillsamt. Det är 300 meter till en affär och ungefär lika långt till en restaurang. När du parkerat får du också gå 300 meter runt fjärden till Hamnkontoret för att betala din avgift. Vid vårt besök utanför säsong var det öppet kl 18.30-19.30. Telefonnummer finns angivna på dörren, så att du får kodnumret till toaletter och duschar.

Snabbguide
(Skalan är 1 – 5 där 5 är toppen och 0 är botten.)
läge – 5
Uppställning – 4
Service – 4
Allmänt – 4
Totalt: 17

FAKTA
Vasakajen
Vasagatan
572 75 Figeholm

Tel. 0491-316 52
Hemsida: www.fbk.nu

Antal platser: 8 elplatser
Öppet: 15/5 – 15/9 (både husvagn och husbil)
Pris: 150 kronor inkl el.
GPS-koordinater: 57o22’20”N  16o33’20”E

Har du också varit vid Vasakajen?
Här kan du sätta ditt eget betyg

Missa inte att gilla Campingkatalogen på Facebook!

Rulla till toppen