Toppläge för både husvagnar och husbilar

Publicerad: 2016-04-13   Uppdaterad: 2023-04-18

 Fotö Gästhamn är en tämligen ny ställplats som blivit mycket populär. Orsaken är säkert priset, läget och den förstklassiga servicen. Läge – 4 poäng              På Fotö i Göteborgs skärgård. Man kör väg 155 från Hisingen och tar färjan från Öckerö till Hönö (gratis). Från Hönö är det skyltat med en husvagnssymbol. Fotös Gästhamn ligger ...

 Fotö Gästhamn är en tämligen ny ställplats som blivit mycket populär. Orsaken är säkert priset, läget och den förstklassiga servicen.

Läge – 4 poäng              På Fotö i Göteborgs skärgård. Man kör väg 155 från Hisingen och tar färjan från Öckerö till Hönö (gratis). Från Hönö är det skyltat med en husvagnssymbol. Fotös Gästhamn ligger 

Uppställning/Platser – 3 poäng         
Längs bryggan och sjöbodarna finns naturliga fickor längs klipporna mitt emot. Här får husvagnar och husbilar ta plats, och det finns möjlighet för 20 stycken att få el (10 ampère). Området är plant på grus.

Toppläge för både husvagnar och husbilar
Ställplatsen ligger härligt mitt emot sjöbodarna och gästhamnen med underbara Fotö samhälle i bakgrunden.

Service/Standard – 5 poäng     
Servicehuset rymmer toaletter, duschar, tvättstuga och diskrum. Det är kakel och nytt och fräscht. I duscharna gäller femkronor. Handikapptoaletten är perfekt gjord. Trevligt med tvål och riktiga pappershanddukar på toaletterna.
               Här finns även tillgång till vatten och tömningsplats för toaletter och spillvatten.
Allmänt – 5 poäng  
Fotö Gästhamn är en klassisk Bohuslänsk gästhamn när den är som vackrast, men det är inget Smögen. Här finns inga trendiga butiker eller restauranger, inget nattliv över huvud taget. Det finns två små caféer på andra sidan vattnet i Fotö och här finns också betalautomaten där du själv betalar avgiften för vistelsen.

Det finns ingen lekplats, men härliga klippor att springa på och otaliga ställen att fiska krabbor vid. Helt enkelt en mycket prisvärd oas att njuta i och dessutom mindre än en timma från Göteborgs centrum.

Snabbguide
(Skalan är 1 – 5 där 5 är toppen och 0 är botten.)
läge – 4
Uppställning – 3
Service – 5
Allmänt – 5
Totalt: 17

FAKTA
Fotö Gästhamn
475 45 Fotö
Tel. 0707-43 27 30

Antal platser: 20 med el
Pris per dygn: 150 kronor inklusive el, fem kronor för dusch
Öppet: 1/6 – 15/9 (både husvagnar och husbilar)
GPS-koordinater: 57o40’02”N, 11o39’11”E

Har du också varit vid Fotö Gästhamn?
Här kan du sätta ditt eget betyg

Missa inte att gilla Campingkatalogen på Facebook!

Rulla till toppen