Topplats i händelsernas centrum

Publicerad: 2016-04-18   Uppdaterad: 2023-04-18

I Tyskland finns en organisation för de allra bästa ställplatserna. Hade Sverige en sådan, skulle Trollhätte kanal absolut vara med.  Läge – 5 poäng                                   Med utsikt över Trollhätte kanal och ett par kilometers cykel- eller promenadväg till centrum. Vi har besökt platsen vid flera tillfällen, och funnit ett stort utbud på härliga promenadleder i...

I Tyskland finns en organisation för de allra bästa ställplatserna. Hade Sverige en sådan, skulle Trollhätte kanal absolut vara med.

 Läge – 5 poäng                                  
Med utsikt över Trollhätte kanal och ett par kilometers cykel- eller promenadväg till centrum. Vi har besökt platsen vid flera tillfällen, och funnit ett stort utbud på härliga promenadleder i alla riktningar. I slussen nedanför platsen är det inte långt mellan fartygen som passerar. På sommaren finns kiosk och servering.

 Uppställning/Platser – 5 poäng
Området består av en fint asfalterad plan med en ”gräsremsa” runt omkring, stor nog för en campingmöbel. Platserna har gjorts med en svag avrinningslutning, så det är praktiskt att vara utrustad med nivåklossar. Det är sexton väl markerade platser och till varje hör en elstolpe med tillgång till el på sex ampère.

Service/Standard – 4 poäng
Här finns tömningsplats för latrin och fasta tankar och vattenslang för rengöring. En liten bit bort hänger en gul vattenslang och den är för dricksvatten. Mycket bra när dessa stationer är delade. Går du cirka 200 meter över den lilla kanalbron, så finns det dusch och toaletter att användas gratis.

Topplats i händelsernas centrum
Närheten till Trollhätte Kanal och slussområdet gör den här platsen extra trevlig.

Allmänt – 5 poäng                            
Varje lördag på sommaren kan du se skådespelet när vattnet släpps i det kända fallområdet. Du kan fara med linbana från Innovatum till kraftstationen. Innovatum är en skaparverkstad som ligger vid det trevliga Saabmuseet. Det finns över huvud taget mycket att förströ sig med vid besöket på den här ställplatsen. Missa inte att vänta in mörkret och se ljussättningen längs kanalområdet precis utanför ställplatsen.

Snabbguide
(Skalan är 1 – 5 där 5 är toppen och 0 är botten.)
läge – 4
Uppställning – 5
Service – 4
Allmänt – 5
Totalt: 19

FAKTA
Trollhätte Kanal
Åkersjövägen 50
461 53 Trollhättan
E-post: info@visittv.se  
Hemsida: www.visittv.se

Pris: 150 kr inkl el/dygn, kortare tid 25 kr/tim. Betalning sker precis som i ett p-garage och endast med kort.
Öppet: april-september (Endast husbilar)
GPS
: 58o15’56.45” N   12o16’3.24” E    

Har du också varit vid Trollhätte kanal?
Här kan du sätta ditt eget betyg
     

Missa inte att gilla Campingkatalogen på Facebook!     

Rulla till toppen