Poppis ställplatsduo med perfekt läge

Publicerad: 2016-09-20   Uppdaterad: 2023-04-18

Hamnen i Mariestad sjuder av liv och här finns två flitigt använda ställplatser. Mariestad har dessutom fått hedersomnämnandet Sveriges husbilsvänligaste kommun 2016. Mariestads GästhamnLäge – 5 poängVid Hamnmagasinet ligger den äldsta av de två ställplatserna. Tycker man om liv och rörelse är läget optimalt med bara några steg till gamla staden eller stadens affärer. Du...

Hamnen i Mariestad sjuder av liv och här finns två flitigt använda ställplatser. Mariestad har dessutom fått hedersomnämnandet Sveriges husbilsvänligaste kommun 2016.

Mariestads Gästhamn

Läge – 5 poäng

Vid Hamnmagasinet ligger den äldsta av de två ställplatserna. Tycker man om liv och rörelse är läget optimalt med bara några steg till gamla staden eller stadens affärer. Du har trevlig utsikt mot skärgården – de gula byggnaderna som en gång var fängelse respektive länsmuseum och residens, eller domkyrkan som majestätiskt i ordets rätta bemärkelse tornar upp sig bakom platsen.

Uppställning – 3 poäng
Här står du rent och snyggt på asfalt och de 30 tomterna är alla väl markerade. Till tolv av platserna finns möjlighet att få el. Området är plant. Här har du nära till två hamnrestauranger, kiosk och gästhamn, men det är kanske inte världens lugnaste plats att sova på. Du har heller inte så mycket plats att göra din egen matplats på.
      
Service – 4 poäng
När du kommer finns det ett anslaget telefonnummer dit du kan ringa och få koden till servicehuset, som du delar med båtgästerna. Betalar gör du till personalen som går runt på kvällen. Du kan även använda svisch. Servicehuset är handikappanpassat och har toaletter, fria duschar och tvättstuga. Det finns även tömningsplats för fasta tankar, vattenpost och sopstation med källsortering (inomhus). Och som nämnts, el till 12 av 30 platser.
       
Allmänt – 5 poäng
Vatten har alltid bidragit till en vacker miljö, så också i Mariestad. Inte nog med Vänern som omger ”husbilsudden” utan ån Tidan breder ut sig kors och tvärs i staden. Du har ett stort utbud av fina promenader längs sjön, det finns äventyrsminigolf strax intill och även möjlighet till bad. Lekplatser för både stora och små, för de stora i form av en rad gula motionsredskap. Restaurangutbudet är mycket stort.
      
FAKTA
Mariestads Gästhamn SP264       
542 30 Mariestad                             
Tel. 0501-39 31 30                           
E-post: info@hamnmagasinetmariestad.se   
Hemsida: www.hamnmagasinetmariestad.se   
Pris: 140 kronor, el 25 kronor (2016)
Öppet: 1 april – 30 september, endast husbilar           
GPS: N 58o42’48” E 13o49’08”       

Poäng Ställplatskollen           
(Skalan är 1-5 där 2 utgör godkänt)       
17 poäng

 

Poppis ställplatsduo med perfekt läge

Yttre hamnen Mariestad

 Läge – 5 poäng
Cirka 400 meter ut på udden som utgör hamnområdet ligger den största ställplatsen som varit i bruk i tre år. Läget är i princip lika stadsnära som grannplatsen och till bad i Vänern är det 100 meter. Vid badplatsen ligger också en fin lekpark.

Området har mindre inslag av annan trafik än den som hör till ställplatsen.
      
Uppställning –  5 poäng
Platsen är helt plan, asfalterad och med fint utmärkta platser. Rutorna är verkligen rejält tilltagna. Det finns el till samtliga 34 platser och vattenkran vid varje elskåp, på flera ställen slangar för direktpåfyllning. Du har fin utsikt över fjärden med vatten åt två håll, och du kan se Torsöbron i fjärran. Här finns även möjlighet att ta med sig bord och stol till grönt underlag.

Service – 4 Poäng
Hundra meter bort står en toalettvagn med tre badrum innehållande dusch och toalett. Duscharna är fria. Detta servicehus är även öppet för allmänheten och trycket kan säkert vara hårt under högsäsong.  Det finns tillgång till tömningsplats för fasta tankar och toaletter i närområdet. Sopstation med källsortering. El och vatten har nämnts. Betalning sker smidigt med kort i en betalautomat.

Allmänt – 5 poäng
Trots 34 platser är området i yttre hamnen ofta fullbelagt på sommaren, detta är lätt att förstå. Men du får stanna högst tre dagar och du kan inte boka plats. Bredvid platsen är en stor grönyta som sträcker sig till badplatsen vid Vänern. Här finns också stor lekplats. Precis som för gästerna vid Hamnmagasinet har du nära till gamla staden såväl som den nya staden med alla affärer. Och utbudet av kaféer och restauranger är stort runt omkring.
       
FAKTA
Yttre hamnen Mariestad SP420
542 30 Mariestad
Tel. 0501-75 58 50
E-post:turistbyran@mariestad.se
Hemsida: www.mariestad.se
Pris: 140 kronor, el 25 kronor
Öppet: 1 april -30 september, endast husbilar
GPS: N 58o42’58” E 13o40’12”

Poäng ställplatskollen
(Skalan är 1-5 där 2 utgör godkänt)
19 poäng      

Fler ställplatser:
Topplats i händelsernas centrum
Vackert och prisvänligt vid ostkusten

 Missa inte att gilla Campingkatalogen på Facebook!

Rulla till toppen