Vackert läge vid viken

Publicerad: 2016-10-06   Uppdaterad: 2023-04-18

I Ängelholm finns en fantastisk plats för såväl husvagnar som husbilar. Här bor du billigt med bra service, och bara ett stenkast från en av Sveriges finaste badstränder. LägeSkälderviken ligger 3,5 kilometers cykelväg från Ängelholms centrum och tillhör staden. Här ligger en fin och välvårdad gästhamn med sjöbodar, hamnkrog och stor marin butik. Alldeles bakom...

I Ängelholm finns en fantastisk plats för såväl husvagnar som husbilar. Här bor du billigt med bra service, och bara ett stenkast från en av Sveriges finaste badstränder.

Läge
Skälderviken ligger 3,5 kilometers cykelväg från Ängelholms centrum och tillhör staden. Här ligger en fin och välvårdad gästhamn med sjöbodar, hamnkrog och stor marin butik. Alldeles bakom sjöbodarna ligger en grön kulle och nedanför kullen har man gjort jättefina tomter för husvagnar och husbilar, 30 elplatser. Du har cirka 900 meter till ICA-butiken i Skälderviken.
Och det handlar kanske om 300 meter till en fantastisk badstrand.
Betyg: 4

Platser
Området är stenbelagt och platserna väl markerade. Det finns flera vattenposter med slangar. Du har inte havsutsikt men i gengäld har du lä när det blåser. Järnvägen delar det vackra samhället och gästhamnen.
Betyg: 4

Service
När du kommer anmäler du din ankomst på Hamnkontoret där du får en kod till servicehuset. Där finns det toaletter och dusch (fritt) och även handikapptoalett, men den var svårtillgänglig med rullstol. Tvättstuga går att hyra. Det är snyggt och fräscht och det finns tvål och riktiga pappershanddukar.
I ett ”sophus” blir du av med soporna förstås, men här tömmer du också latrin och gråvatten. Glas och batterier tas om hand. Tyvärr finns ingen plats att tömma fasta tankar.
Betyg: 4

Allmänt
Detta är verkligen en fantastiskt trevlig övernattningsplats med vänligt bemötande. Du får bara stå två dygn och det är nog tur för annars skulle inte så många kunna njuta av platsen. Med priset 150 kronor vill nog många stå längre. Det är öppet hela året, men sommaren är förstås den finaste tiden att komma hit. Du har en trevlig restaurang bara några steg bort och går du under järnvägen till centrum (det är skyltat) så ligger där ytterligare restauranger.
En trevlig sak att göra på sommaren, är att ta en tur med båten Laxen, som ligger strax intill ställplatsen, och fara längs Rönne å in till Ängelholms centrum. Laxen gör tre turer om dagen i varje riktning och ställplatsens gäster har rabatt.
Betyg: 5

Snabbguide
(Skalan är 1 – 5 där 5 är toppen och 0 är botten.)
läge – 4
Platser – 4
Service – 4
Allmänt – 5
Totalt: 17

FAKTA
SP19 Ängelholms Föreningshamn
Segelvägen 9
262 61 Ängelholm
Tel.: 0431-213 25
Hemsida: www.afh.nu
E-post: info@afh.nu
Antal platser: 30 med el, både husvagnar och husbilar
Pris: 150 kronor inklusive el.
Öppet: Hela året
GPS-koordinater: 56o16’07”N   12o50’31”E

Har du också besökt Ängelholms Föreningsham? Tyck till och sätt betyg på ställplatsens sida.

Missa inte att gilla Husvagn & Camping på Facebook!

Rulla till toppen