Topplats vid surfparadis

Publicerad: 2016-10-20   Uppdaterad: 2023-04-18

Vi har gjort resor i Tyskland under många år och ofta övernattat på ställplatser. Det här är en av de bättre platserna som dessutom ligger precis vid havet.  Läge             Strax norr om Lübeck gör Östersjön en bukt in i landet och här hittar du badorten Pelzerhaken. Vägen går ut från staden Neustadt in Holstein som...

Vi har gjort resor i Tyskland under många år och ofta övernattat på ställplatser. Det här är en av de bättre platserna som dessutom ligger precis vid havet.

 Läge            
Strax norr om Lübeck gör Östersjön en bukt in i landet och här hittar du badorten Pelzerhaken. Vägen går ut från staden Neustadt in Holstein som nås lättast från avfart 13 vid E47. Kommer du från norr är det trevligt att köra väg 501 som går in mitt för Heiligenhafen.

Platsen ligger bara 150 meter från stranden och ett surfcenter, och på den vita sanden står rader av badhytter precis som sig bör vid en nordtysk strand. Går du till höger när du kommer till strandpromenaden, så kommer du snart till en lekplats, flera restauranger och slutligen en närbutik.
Betyg: 4

Service
Här är tillrättalagt för husbilar med en stor platta där du tömmer fasta tankar. Vid ankomsten har du fått ett kort som du använder för att komma in i servicehuset och aktivera vattenkranar vid disken eller för påfyllning. Det kostar en euro att duscha och samma pris för 100 liter vatten. Det finns en liten kiosk och här hämtar du också brödet som du beställer senast klockan halv fem dagen innan. Totalt hög servicegrad i ställplatssammanhang.
Betyg: 5

Platser
Trots att havet ligger så nära är ställplatsen grön och lummig. Körvägarna är asfalterade och platserna i huvudsak på gräs. Det är 100 platser att välja på men på högsäsong bör man inte komma allt för sent på dagen, om det skall finnas något ledigt. Elström köper du genom att lägga ett euromynt i eluttaget, elen kostar 50 cent per kWh.
Betyg: 4

Allmänt
För att komma in på området måste du köpa en biljett som du kan aktivera bommen med. Instruktionerna är på både tyska och engelska. Tänk på att svara nej på frågan om du befinner dig på ställplatsen. När du betalat för biljetten(kortet) så skall du lägga 1,20 euro per person där det står turistavgift, och nu får du en ny biljett som ger dig tillstånd att bada på stranden och leka på lekplatsen. Totalt betalade vi i höstas 15,40 euro och då hade även barn under 18 år kunnat ingå. Barn behöver heller inte betala turistavgiften. Med andra ord är det riktigt prisvärt att kunna campa så nära havet för cirka 150 kronor natten. Det står inget förbud mot husvagnar, men man kallar det husbilsplats och vi såg inget annat.

Gillar du minigolf fanns det en fin sådan längs strandpromenaden. Promenad- och cykelvägen längs havet torde inte vara längre än tre, fyra kilometer till Neustadt.
Betyg: 5

Snabbguide
(Skalan är 1 – 5 där 5 är toppen och 0 är botten.)
läge – 4
Platser – 5
Service – 4
Allmänt – 5
Totalt: 18

Topplats vid surfparadis

FAKTA
Pelzerhaken
(Finns i tyska Top-Platzkatalogen)
Auf der Pelzerwiese 45
D-237 30 Neustadt-Pelzerhaken
Tyskland

Tel.: 004945617428
E-post: info@wohnmobilstellplatz-ostsee.deHemsida: www.wohnmobilstellplatz-ostsee.deblirÖppet: mars – december
Pris: cirka 150 kronor natten exkl. el
GPS-koordinater: 54o05’20”N   10o52’18”E

Missa inte att gilla Husvagn & Camping på Facebook!

Rulla till toppen