Välordnat vid Vänerns strand

Publicerad: 2016-11-15   Uppdaterad: 2016-11-15

Stadsnära, välordnat och trivsamt blir omdömet om Kristinehamns Gästhamn, där man sedan några år erbjuder husbilar att övernatta. Läge – 5 poängKristinehamn ligger på Vänerns nordöstra strand, vatten och båtar har alltid gett liv åt staden. Hela stadens centrum kantas av en fjord från Vänern och det är vid denna som gästhamnen ligger. Framsynta politiker...

Stadsnära, välordnat och trivsamt blir omdömet om Kristinehamns Gästhamn, där man sedan några år erbjuder husbilar att övernatta.

Läge – 5 poäng
Kristinehamn ligger på Vänerns nordöstra strand, vatten och båtar har alltid gett liv åt staden. Hela stadens centrum kantas av en fjord från Vänern och det är vid denna som gästhamnen ligger. Framsynta politiker förstod att komplettera båtgästerna med plats för gästande husbilar, och idag är platsen mycket välbesökt av sådana. Du har endast 700 meter till centrum. Nära till Coop och Lidl.
        
Standard/service – 5 poäng
Detta är en plats som utrustats efter konstens regler. Du har ett handikappanpassat servicehus med toaletter, fria duschar, välutrustat kök och tvättstuga. Komplett källsortering gör du vid en diskret placerad sopstation. Det finns tömningsplats för fasta tankar, vattenposter med slang och rum för latrintömning. På gaveln till servicehuset har du receptionen som är bemannad på eftermiddagarna och är det ingen där så finns anslagna telefonnummer att kontakta. Här finns även kaffeservering och glass och en trevlig minigolfbana.

Uppställningsplatser – 4 poäng
Det finns plats för 36 fordon varav 20 kan få el. Alla står på grus och platserna är markerade. Utsikten består av vatten och båtar. Det är plant.

Allmänt – 4 poäng
Det finns en hel del sittmöbler utplacerade som man kan använda men man kan sakna en gräsplätt vid varje husbil. Men vid minigolfbanan finns en stor gräsyta som kan användas av hamngästerna. Där är det också en bra lekplats. Det som uppskattas är att platsen är prydlig och lugn. Du har badhus på andra sidan vattnet och går till stadens centrum på några minuter.

Du får inte missa att titta in i den museala lanthandeln Ölme Diversehandel mitt i staden. Att ta en cykeltur till Picassoskulpturen är en annan trevlig sysselsättning. Skärgårdsturer med båt utgår från gästhamnen.

Ställplatskollens poäng
(Där skalan är 1 – 5 och 2 utgör godkänt)
Läge – 5
Standard/service – 5
Uppställning – 4
Allmänt – 4
Summa: 18 poäng

FAKTA
Kristinehamns Gästhamn
Hamnvägen 9
681 30 Kristinehamn
Tel.:0550-130 80
Hemsida: www.kristinehamnsgasthamn.se
Öppet: Hela året
Pris: 160 kronor inklusive dusch, el 35 kronor
GPS: N 59o18’40”   E 14o05’41”
 

Missa inte att gilla Campingkatalogen på Facebook!

Rulla till toppen