Ställplatskollen: Carlsborgs segelsällskap

Publicerad: 2017-09-29   Uppdaterad: 2023-04-18

Två sjöar och Göta kanal har gjort Karlsborg till en härlig sommarplats. Nu har orten fått en välutrustad ställplats – självklart med sjöutsikt.

Läge – 4 poäng

Där väg 49 drar fram på Vätterns nordvästra strand ligger samhället Karlsborg på en udde i sjön. Här rinner också Göta kanal och från väster letar sig Bottensjön ända in till samhällets centrum. Mitt emellan kanalen och ortens köpcentrum sitter skylten som talar om att det finns en ställplats. Det är Karlsborgs Segelsällskap som vid sin marina anlagt 32 husbilsplatser. Du har cirka 400 meter till butiksgatan, och kanske dubbelt till Göta kanal med massor av aktiviteter och något längre till sevärdheten Karlsborgs Fästning.

Service/standard – 5 poäng

Här har man installerat en betalautomat, och när du betalat har du också fått en kod till det handikappanpassade servicehuset. När vi var där förra året hade färgen knappt torkat i huset som innehåller toaletter, duschar, tvätt och disk. Ute på området finns tömningsplats för latrin och för fasta tankar.

Uppställning – 4 poäng

Eftersom det handlar om en marina är det en stor grusplan att parkera på. Det är gott om elstolpar till de 32 platserna och det finns grönytor runt omkring. Alla har utsikt mot Bottensjön och på stranden har en grillplats gjorts i ordning.

Allmänt – 5 poäng

Det är trevligt att vara i Karlsborg på sommaren, och att bo på ställplatsen är verkligen att ha det mesta på nära håll. Har du aldrig gått en guidad tur på Karlsborgs Fästning, så gör det. Och kom ihåg, att det är lika roligt för barn som för vuxna. Pulsen runt kanalbron är oftast hög. Här finns minigolfbanor, fiskaffär, restauranger och hantverksbodar. Du kan också följa med på olika kvällsturer och pröva på att slussa. 

Att cykla Bottensjön runt är populärt (omkring 2-3 mil) och då kommer du igenom Forsvik med sevärt industriminne.

Ställplatskollens poäng
(Där skalan är 1 – 5 och 2 utgör godkänt)

Läge – 4
Service/standard – 5
Uppställning – 4
Allmänt – 5

Summa: 18 poäng

FAKTA

SP 295 Carlsborgs Segelsällskap
Västra Varvsgatan
546 18 Karlsborg

Hemsida: www.seglarna.se
E-post: css@seglarna.se

Pris: 180 kronor inklusive el och dusch
Öppet: 28/4 – 30/9

GPS: 58°32’25”N  
14°30’06”E

 

Ställplatskollen: Carlsborgs segelsällskap
Trots sin närhet till det intensiva turistlivet ligger ställplatsen rofyllt vid Bottensjön.
Rulla till toppen