Stellplatz am Kurpark: Plats av bästa sorten

Publicerad: 2018-06-18   Uppdaterad: 2023-04-18

Lägg namnet Treuchtlingen på minnet, så heter staden där vi fann en ställplats av bästa klass. Att du har restauranger, termalbad och cykelleder in på knuten, gör inte saken sämre.

Läge – 5

I den vackra dalgången längs vattendraget Altmühl och 64 kilometer norr om staden Augsburg finner du Treuchtlingen. Vi lämnade E45 i Nürnberg och körde väg 2 mot München och när vi hade cirka tio mil kvar till München var vi framme. Detta är ett vägalternativ som är i stort sett lika bra som motorvägen.

Ställplatsen tillhör organisationen Top-Platz och gör skäl för namnet. Det är nära till en gammal stadskärna med gott om restauranger och du har fem minuters promenad till termalbadet med tempererade utomhusbassänger. Dessutom finns det gång- och cykelbanor åt alla håll.

Service/standard – 5

Anmälan sker på bensinmacken 150 meter innan du kommer fram. Här får du nyckel till servicehuset, vilket erbjuder all tänkbar service. Duschar och toaletter inramade av skinande kakel och klinkers. Tvättstuga där det också finns en diskbänk. Färskvatten kan du hämta gratis i kanna och vill du fylla på med slang kostar det en euro för 100 liter. Det finns tömningsplats för fasta tankar och toaletter. Fri wifi.

Stellplatz am Kurpark: Plats av bästa sorten
– Vi fick rekommendationen av en tysk familj när vi var ett tjugotal mil härifrån, säger paret Ebba och Bernt Günthner från Skövde.

Uppställning – 5

Det finns 56 husbilsplatser, alla väl markerade och 44 av dem är stensatta där bilarna skall stå. Mellan varje plats finns en gräsplan för campingmöbler. Det är förstås eluttag för alla och eltillgången är 16 ampère. För elen betalar du en euro för åtta timmar. Rikligt med häckridåer och gröna buskar runt omkring platsen.

Allmänt – 5

Vi hade tänkt oss en natt men blev kvar i tre. Den trevliga miljön med kurparken rakt över gatan och det fina termalbadet strax intill var en orsak, men också de trevliga promenaderna längs Altmühl eller strosandet i gamla Treuchtlingen med sitt slott och sina historiska hus tilltalade oss. Och elva euro per natt är ett fantastiskt bra pris.

Stellplatz am Kurpark: Plats av bästa sorten
Rulla till toppen