Ställplats Ystad Marina – en favorit

Publicerad: 2023-06-13   Uppdaterad: 2023-06-12

Ett stenkast från havsbad och bara några minuters promenad till stadens torg. Så är det att bo på Ystad Marina och bättre läge kan det väl knappast bli. På köpet får du en ljuvlig doft av rökt fisk.

Läge – 5

Mitt i Ystad vid Ystad Marina där den vackra kallbadspiren går ut i havet. Utanför ställplatsen har du stranden med härlig vit mjuk sand och ett alldeles utmärkt bad. Platsen sjuder av liv eftersom du har tre restauranger alldeles intill och dessutom utblick över färjetrafiken till och från Polen, Bornholm och Tyskland.

Service/standard – 4

Från 1 juni till 15 september kan du besöka ställplatsen och incheckning sker via besök på hamnkontoret. Detta är öppet klockan 7–18 på vardagar och 8–19 under helger. I den blå längan vid hamnpiren har du förutom hamnkontoret också toaletter, duschar och tvättstuga/disk. Längst ut mot havet ligger en trevlig restaurang. Du blir tilldelad kod till soprummet där du får anvisning om hur du ska sortera de olika avfallen. Fri wifi gäller bara närmast hamnkontoret. Latrintömning finns men inte tömningsplats för fasta tankar.

Ystad Marina detaljer
Ute vid piren ligger hamnkontoret. HÖGER: Den här skylten är flitigt använd.

Uppställning – 4

Ställplatsen består av en stor, jämn grusplan där rutorna är välmarkerade. Vid varje elplats finns vattenslang och runt området är det grönt gräs där de som vill övernatta utan el kan ställa sina fordon. Totalt finns det 29 tomter som upplåts för husbilar såväl som för husvagnar. Många har havsutsikt och samtliga har bara några steg till härligt bad.

Allmänt – 5

På Ystad Marina är det i princip fullbelagt varje kväll, men på en ställplats är ofta omsättningen stor, så tipset är att komma runt lunchtid om du vill ha en plats. Det är verkligen ett perfekt läge där cykelbanan längs sydkusten passerar, där du har den historiska och idylliska staden inom räckhåll och där det är nära till tre bra restauranger. En av dem har eget fiskrökeri. Ett toppenställe för er som gillar lite puls.

Ystad Marina faktaruta
Rulla till toppen