Bräcke strand: Bra övernattningsplats

Publicerad: 2023-07-05   Uppdaterad: 2023-07-05

I fjärran avtecknar sig skogen i Revsundssjön och på ställplatsen packar några tältare ihop sina pinaler vid strandkanten. Att vakna en sommarmorgon på Bräcke strand är en fantastisk upplevelse. Inte ens tåget som far förbi kan förta stämningen.

Läge – 4

Vid E14 mellan Östersund och Sundsvall ligger samhället Bräcke och vid dess norra infart är det väl skyltat. Från ställplatsen går du via en gångtunnel under järnvägen och har cirka 500 meter till affärer och restauranger. Badplats med långgrunt vattendjup i direkt anslutning.

Service/standard – 3

Bra information om betalning finns anslagen när du kör in på platsen. Swish, kort eller kontant hos Kjellbergs Motor i samhället är alternativen. Servicehuset har av två badrum med dusch och en handikapptoalett. Tömningsplats för fasta tankar och anvisad plats för tömning av gråvatten och latrin finns, likaså soptunnor.

Uppställning – 4

Området vid Revsundssjön består av klippta gräsytor och ger ett nästan parkliknande intryck. Det är gott om utrymme mellan elstolparna och utsikten är storslagen. Här är både husvagnar och husbilar välkomna.

Allmänt – 4

Detta är en riktigt bra övernattningsplats för de som färdas längs E14. Vid vårt besök i juli är sommarvädret på sitt bästa humör och då blir platsen med sitt barnvänliga bad något att minnas. Bräcke är dessutom känt för att ha ett av landets finaste fiskevatten.

För mer information se: www.brackenasta.se. Där kan du bland annat läsa om en rad olika resmål i trakten.

Bräcke strand faktaruta
Rulla till toppen