Ställplats: Kaffetorpet i Mönsterås

Publicerad: 2023-07-31   Uppdaterad: 2023-07-28

Kaffetorpet är namnet på det som en gång var ett café vid havet. Idag har det förvandlats till en populär nöjesmetropol med ställplats och camping sida vid sida.

Läge – 4

Platsen ligger i Mönsterås cirka fem mil norr om Kalmar. Från Mönsterås går en väg, med vatten på båda sidor, rakt ut till ön Oknö i Kalmarsund. Här ligger Kaffetorpet mitt i naturreservatet. Det är cirka sju kilometer till servicen i centrum, med cykelbana hela vägen. Däremot är det max 300 meter till en badplats vid havet.

Service/standard – 4

Ett rött servicehus ligger på gränsen mellan ställplatsen och den mindre campingen. Tre duschar och tre toaletter på herr- respektive damsidan. Fyra diskplatser utomhus. Det är fräscht och välvårdat. För handikappade finns en separat toalett med dusch. Dessutom serviceplats för husbilar, och latrintömning. Vatten och sopcontainer och möjlighet att bli av med aska och flaskor noterar vi också. I den lilla receptionen finner ni en kiosk som även har diverse livsmedel. Det är öppet klockan 9–19 under sommaren, men stängt en timme mitt på dagen.

Uppställning – 4

Tomterna är på ett stort gräsbevuxet område och de är både plana och hårda. Väl tilltagna ytor och ridåer mellan raderna gör att det inte är trångt. De 60 platserna är välmarkerade och bara för husbilar. Rikligt med lövträd och tallar som ger grönska runt platsen.

Allmänt – 4

Kaffetorpet drivs i ny regi sedan år 2020 och detta har inneburit förändringar med bland annat underhållning varannan lördag på stora scenen och ett storslaget midsommarfirande. 

Beläggningen har ökat och många planer finns för framtiden. Närmast uppförande av en ny receptionsbyggnad. Avslutningsvis upptäcker vi rikligt med promenadslingor ute på udden.

Kaffetorpet faktaruta

Bildtexter: 1) Att gå en kilometer till det gamla färjeläget för att bada är populärt. 2) Den mysiga lilla receptionen ska snart bli utbytt mot något större och modernare.  3) Det är föredömligt att ha ”korridorer” mellan husbilsraderna. 4) Många har samlats för att delta i allsång och musikquiz.

Rulla till toppen