Ställplats Fisketångens varv – bland båtar och sjöbodar

Publicerad: 2023-10-12   Uppdaterad: 2023-10-11

Finns det någon ställplats på gångavstånd från Västkustens kanske mest kända turistmiljöer? Ja, en sådan har vi funnit i Kungshamn.

Läge – 4

Kungshamn-Smögen kräver ingen lägesbeskrivning, men när du kommer in i Kungshamn ska du fara vägen fram till du ser vägvisning till Fisketångens varv. Från ställplatsen är det cirka en kilometer till centrum med butiker och restauranger. Utsikten mot hav, sjöbodar, båtar och klippor är genuint bohuslänsk. Till välkända Smögenbryggan är det ungefär en halvmil.

Service/standard – 3

Två badrum med toalett och dusch varav det ena bör fungera för rullstolsburna. Får hoppas att städningen är bättre under högsäsong än vid vårt besök i maj. Gästerna har tillgång till tömning av fasta tankar med en särskild lucka att öppna för latrintömning. Dessutom färskvatten, soptunna och en korg där du lägger dina flaskor. Tvättmaskin kan hyras för 100 kronor.

Uppställning – 3

Fisketångens varv är en förvarings- och reparationsplats för allehanda båtar men efter den 31 maj och en bit in på hösten blir den stora asfaltplanen tom och ett utmärkt ställe för husbilar att parkera. De 20 platserna, som alla har tillgång till el, blir snabbt upptagna på sommaren. Har du inte ont av kranar, båttrailrar och lite bråte i kanterna utan kan fokusera på den härliga utsikten, då är detta en topplats.

Allmänt – 4

Kungshamn är kanske ett av Sveriges vackraste samhällen. Var du än går bland den vita bebyggelsen finns närheten till havet och klipporna. Att hitta en husbilsparkering i Smögen eller Kungshamn en solig sommardag kan vara riktigt marigt, så Fisketångens varv är ett bra alternativ med nära till mycket. Vid ställplatsen, som bara är för husbilar, finns boulebana, grillplats samt tillgång till fri wifi.

Faktaruta Fisketångens varv
Rulla till toppen