Skeda Strand: Lugn och ro

Publicerad: 2023-11-09   Uppdaterad: 2023-11-08

”Inget kaffe ingen korv, bara låga priser” är en slogan för ett visst drivmedelsföretag. Skulle nog kunna passa på ställplats Skeda Strand också. Ett annorlunda område – men mycket vackert.

Läge – 3

Sjön Furen ligger mellan E4:an och väg 27 söder om Värnamo. Från staden är det cirka 1,5 mil till ställplatsen. Närmaste livsmedelsbutik är troligtvis i Bor och dit är det sju kilometer.

Service/standard – 3

I ett rött litet hus i storlek som ett utedass hittar vi en del turistbroschyrer och en hylla med böcker att låna. På utsidan finns direktiv om hur gästerna betalar; du kan använda swish eller lägga kontanter i en låda. Det finns tömningsplats för fasta tankar och latrin. Vi noterar färskvatten och soptunnor, liksom en trio toaletter, en vanlig dusch och en så kallad naturdusch. I den sistnämnda gäller ”under bar himmel” men med varmvatten. Här finns inga arrangemang för rullstolsburna.

Skeda Strand information
Detta rara informationshus är det första vi ser på ställplatsen.

Uppställning – 4

Skeda Strand är en stor ställplats till ytan, och endast husbilar är tillåtna. Det ryms 30 fordon varav 25 kan få el. Du bor bland lövskogsdungar och blommande ängar och de fint slagna platserna är fördelade på fyra ställen så att besökarna står i små grupper. En del har nära till servicehuset medan andra bara har några steg till badplatsen.

Allmänt – 4

Vill du ha butiker eller restauranger inom räckhåll är detta inget ställe för dig. Hit far husbilsresenärerna för tystnaden och den fantastiskt vackra naturen. 

I den tidigare nämnda lövskogen är det stort inslag av ek. Det var inte badväder vid vårt besök men det såg ut att vara ett bra bad. Många ställplatser tjänar mest som övernattningsställen. Här känns det som om många skulle kunna stanna ett tag.

Skeda Strand faktaruta
Rulla till toppen