Arontorp – kroppkakor och ställplats

Publicerad: 2023-12-08   Uppdaterad: 2023-12-07

Bara 15 minuter från Kalmar hittar Husvagn & Camping denna lilla pärla. Arontorp bjuder på Ölands bästa kroppkakor, en välfylld frukostbuffé och en närapå ny ställplats med det mesta som vi husbilsåkare behöver.

Läge – 4

Ta av mot Ottenby och Mörbylånga, avtagsvägen strax norr om Ölandsbron. Efter 3 km dyker en lång vit byggnad upp till höger, med texten ”Välkommen till det öländska köket”. Här ligger Arontorp Ställplats. Anläggningen syns inte från vägen utan ligger nedanför restaurangen, med utsikt över den vackra bron.

Service/standard – 2

Här finns inget servicehus än, men det är planerat. Däremot har gästerna tillgång till en mobil vagn med tre toaletter inkluderat dusch, samt en mindre variant med två toaletter. Dessa fungerar inte för rullstolsburna eller för de som har svårt att gå i trappor, men det finns större i marknivå inne på restaurangen under deras öppettider.

Området erbjuder även latrin-, svart- och gråvattentömning, påfyllning av dricksvatten och sopsortering. En välsorterad livsmedelsbutik ligger cirka 700 meter bort.

Arontorp ställplats
Vid infarten till ställplatsen finns tavlor som informerar om allt gästerna behöver veta.
Arontorp ställplats
Stekta kroppkakor är en av alla rätter vid frukostbuffén. 

Uppställning – 4

I runda tal handlar det om 50 platser, alla bra markerade. Fordonen står på plana, grusade ytor med tillhörande gräsplätt och el. Väl tilltagna tomter som fungerar även för större campingfordon. Lugnt och tyst nattetid, dock kan en och annan traktor köra förbi dagtid.

Allmänt – 3

De öppnade i juli 2022 och utvecklas fortfarande. Har ni bokat plats i förväg, går ni förbi restaurangkön för incheckning. Under sommaren 2023 började de med en generös frukostbuffé, med bland annat stekta kroppkakor. Alltsammans för det facila priset av 89 kronor. 

Det planerade servicehuset skulle öka trivseln betydligt, då toa och dusch skulle finnas i ett plan. Att dessutom ha möjlighet att diska skulle vara en bonus.

Arontorp ställplats fakta
Rulla till toppen