Stegeborg – smakar det så kostar det

Publicerad: 2024-01-17   Uppdaterad: 2024-01-15

Vi tar sikte mot Stegeborgs hamn som utnämndes till Årets ställplats under coronaåret 2021 av våra tidningskollegor på Husbil & Husvagn. Men lever platsen upp till sitt goda omdöme?

Läge – 4

Drygt två mil öster om Söderköping (väg 210) ligger färje.läget Stegeborg. I den åretruntöppna båthamnen finns plats för husbilar, husvagnar och tält. Ställplatsen ligger på gräsmattan intill brofästet på Slätbakens södra strand. 

Det är fantastisk vackert att ha det glittrande havet inkluderat underbar natur som närmaste granne. Men ändå lite charmlöst och tillrättalagt. Och dyrt!

Service/standard – 5

Vill du stå på grus eller på egen gräsmatta? Eller kanske med en grön häck som avskärmar mot grannarna? Oavsett är detta en fantastisk fin och toppmodern anläggning. På hemsidan betala.stegeborg.se ser du vilken plats som är ledig i respektive område. Samtliga har nära till det moderna servicehuset med toaletter och duschar.

Område Båthuset, rad E, byggdes om 2022 och är nu ställplatsens crème de la crème. 

Här har gästerna numera en alldeles egen liten gräsmatta och mer privat läge med vattnet framför, grannarna avgränsas med en grön häck. Till servicehuset är det mellan 20 och 100 meter. Vattenpåfyllning och latrintömning samt station för källsortering av sopor finns i området.

Här bor du nära havet och vacker natur.
Gångavstånd till hamnkrogen.

Uppställning – 3

Här finns totalt 55 förbokningsbara (även som drop-in) platser i fem olika områden: A, B, C, D och E – samtliga med eluttag. Bokning sker endast via hemsidan där även priserna anges, beroende på plats- och områdesval. Avgifterna varierar från 170 till 450 kr/dygn inklusive el. Avgift på 30 kronor tillkommer vid förbokning.

Allmänt – 4

Vacker historisk plats vid havet med slottsruin, hamnkrog och sommaröppet café. Omgivningarna inbjuder till mysiga promenader i slottsparken, bad på Notholmens badplats eller vandring.

Rulla till toppen