Ställplats Håknäs vandrarhem: Gärna i Järna

Publicerad: 2024-03-12   Uppdaterad: 2024-03-11

Vandrarhemmet Håknäs har en superfräsch och bekväm ställplats. Här är det lätt att både bo och trivas. Hit återkommer vi mer än gärna.

Läge – 4

Någon mil söder om Södertälje och E4:an. Tag avfart 141 – trafikplats Järna – mot gamla Södertäljevägen (väg 57). Efter 750 meter viker du av till vänster mot Nyköpingsvägen. Då är du framme vid Håknäs Vandrarhem som även har plats för 20 husbilar, varav hälften har tillgång till el. Det trevliga värdparet Münir och Yildiz Malle hälsar dig välkommen. I deras cafeteria och restaurang kan du både få frukost, lunch, middag samt fika med nybakad baklava. Till närmaste livsmedelsbutik är det cirka 3 km.

Service/standard – 5

Husbilsgästerna har tillgång till samtliga faciliteter som gästerna på vandrarhemmet, vilket innebär ett modernt och fullutrustat kök med ett tjugotal sittplatser, storbilds-tv, gratis wifi, läsrum, bibliotek, rena och fräscha toaletter samt duschrum. Det finns även tvättmaskin och strykbräda. Utomhus noterar vi bord och sittplatser. Vattenpåfyllning och latrintömning samt en mindre station för källsortering av sopor checkar vi också av. 

Håknäs vandrarhem
Här är det skinande rent och fräscht. Gästerna har tillgång till kök, dusch och toaletter dygnet runt, alla dagar under året.

Uppställning – 4

En rejäl parkeringsplats på asfalt. Uteplatser med gräsytor och träd. Här har du en fantastisk utsikt över sjö och landskap med betande kreatur. Intill finns servicehus och restaurang/cafeteria. Ganska högt ljud (mycket trafik hörs från Nyköpingsvägen som löper förbi) annars hade detta varit en fullpoängare.

Allmänt – 4

Nära badplats, och till Saltå kvarn är det cirka 3 km. Där kan du köpa färska frallor (om du inte köper dessa hos värdparet). Ska du ta dig söderut och inte har bråttom är vårt tips den vackra ”Utflyktsvägen” (väg 219) som löper alldeles intill. Den här gamla sträckningen tar dig från Stockholms södra skärgård ända ner till Bråviken, genom sagolikt vacker natur i det sörmländska landskapet. Där upptäcker du bland annat sommarstaden Trosa, naturreservat, badplatser, slott (Tullgarn och Nynäs), kyrkor, restauranger, caféer och butiker.

Rulla till toppen