Ställplatskollen: Full pott för Bua hamn

Publicerad: 2024-03-30   Uppdaterad: 2024-03-28

Bua Hamn är en populär ställplats för många, där även husvagnsekipage är välkomna. Vi bugar och bockar – bättre än så här blir det inte.

Läge – 5

Längs E6:an, avfart 56 mot Ringhals och Väröbräcka. Fortsätt cirka 4 km, sväng höger mot Bua hamn och du är framme. Ställplatsen vid båthamnen och sjöbodarna har ett toppenläge med restaurang, café och glassbar där du kan njuta av vackra solnedgångar från första parkett. Ett stenkast härifrån kan du köpa nyfångad fisk och skaldjur. Livsmedelsaffär, apotek et cetera finns i byn, endast ett par hundra meter från hamnen. 

Service/standard – 5

Betalautomat där det också finns en flerspråkig ”info point” med kartor och broschyrer. Handikappanpassade servicehus med toa, duschar, kök, disk och tvättstuga. En modern gråvatten- och latrintömningsstation (även på platta), miljöstation för hushållsavfall med källsortering av glas, papper och metall samt grillplatser med bord och bänkar. Allt var rent och välstädat under vårt besök, både inom- och utomhus.

Välordnat med bord och bänkar på första parkett.
Glassigt läge med havsutsikt.

Uppställning – 5

Här står du på en asfalterad väl tilltagen markerad uppställningsplats i hamnen. Det finns även platser på en intilliggande grusplan och i ett lugnare läge med nybyggd bastu som kan bokas av både båt- och campingfordonsgäster. Så gott som samtliga platser har tillgång till el. Förbokning tillämpas inte, först till kvarn gäller.

Allmänt – 5

I direkt anslutning finns fiskaffär, restaurang och glasscafé. På bekvämt promenadavstånd ICA-affär, apotek, pizzeria, café och frisör. Som närmaste granne också en läkarstation med tandläkare och bra bussförbindelser till både Varberg och Kungsbacka. Nära hamnplan hittar du fina promenadstigar, en motionsanläggning med utegym och salta bad med såväl klippor som sandstränder. I Bua hamn som har Blå flagg finns även turbåtar och fiskemuseum. 

Under sommarmånaderna (när vi gjorde besöket) arrangeras makrillfestival och musikkvällar med garanterat hög trivselfaktor. Ett tips på ett spännande och lite udda utflyktsmål i närheten är Borrås skåra (en klyfta i ett berg).

Rulla till toppen