Vadstena ställplats: Granne med slottet

Publicerad: 2024-05-02   Uppdaterad: 2024-04-29

Vadstena ställplats är ett populärt vattenhål för husbilsfolk. Med sjöutsikt mitt i centrum och nära till allt: Slottet, affärer, caféer och restauranger. Däremot är det löjligt långt till toaletter och duschar.

Läge – 3

Ta sikte på Vadstena slott och följ sedan skyltarna. Ställplatsen vid den majestätiska byggnaden som har anor från 1500-talet och båthamnen går knappast att missa. Vill du bo med nosen mot Vättern och stranden under högsäsong är det huggsexa om platserna. Förbokning rekommenderas! 

Service/standard – 1

Trots sin popularitet är det en omodern och charmbefriad anläggning långt från servicebyggnaden med toaletter och duschar. Närmaste wc är på slottet, en plats du som gäst får access till. Tömning av tank är på hamnplan, latrin töms i en stinkande nedsliten gul tegelbyggnad på ställplatsområdet. Hoppas på bättring framöver på dessa punkter, för vid vårt besök var det inte trevligt. Vattenpåfyllning och sophantering finns.

Ställplats Vadstena
Tömning av tank kan göras vid hamnplan.

Uppställning – 2

Ställplatsen är indelad i sex olika områden med plats för totalt 60 husbilar. Ett par rader med elstolpe på asfalt, några med en liten gräsplätt utanför. Andra parkerar (både med och utan el) på grusplan. Beroende på var du får stå, känns vissa uppställningsplatser inte helt okej – sett ur ett säkerhetsperspektiv. I synnerhet inte med utfälld markis tillsammans med utemöbler och grill. Med viss tvekan godkänt.

Allmänt – 4

Snackar vi läge och utbud finns här det mesta: Vackra trähus, blomsterrabatter och idylliska gator. Det stora nöjet för många är att strosa runt, ta en fika, glass eller annat läskande eller bara glo på folk. Sommartid är det knökfullt förstås, under för- och eftersäsong betydligt lugnare. Oavsett årstid finns många sevärdheter här, och i omgivningarna natursköna utflyktsmål som Omberg, Ellen Keys hus och sjön Tåkern.

Ställplats Vadstena faktaruta
Rulla till toppen