Ställplats: Strängnäs gästhamn – vid Västerviken

Publicerad: 2024-06-10   Uppdaterad: 2024-06-10

Vackert belägen vid Mälaren och bara ett stenkast från Strängnäs centrum hittar vi den enkla och småskaliga ställplatsen Strängnäs Gästhamn. Här står du antingen granne med en stor lekplats alternativt en stor parkering, oavsett vilket är det med fin utsikt över hamnen. Kanske inte så mysigt på några av platserna, men funktionellt.

Läge – 4

Sikta på centrum och kör igenom hela samhället, följ Eskilstunavägen och skyltarna mot hamnen. Väl framme möts gästen av en stor parkering med särskilt utrymme för husbilar lite vid sidan. Ställplatsen har två infarter, den ena är vid servicehuset och den andra bortom lekplatsen. Bra skyltat och lätt att hitta.

Service/standard – 3

I det lilla servicehuset erbjuds dusch, toalett, tvättstuga samt returstation. Allt är rent och fint. Den mesta servicen stängs dock vintertid, då hålls enbart tvättstugan och returstationen öppna. Under högsäsong och frostfri mellansäsong finns även latrin- samt gråvattentömning. Färskvatten fylls på via vattenslang från tvättstugan. Latrin kan tömmas vid Trafik-verkets rastplats vid Strängnäsbron riksväg 55, cirka 3 km bort. Som kompensation för den magra servicen under vintern blir dygnspriset också lägst då.

Strängnäs gästhamn
De fem platserna bortom lekplatsen.

Uppställning – 3

Här finns 13 platser, uppdelade på två olika områden. Åtta ligger på den ena kanten av en allmän parkering, de andra fem är lite vid sidan om och mer skyddade. Alla på plana asfaltsytor med el. Rutorna är väl markerade, men det är ganska trångt mellan bilarna. Här finns inget staket eller inhägnad, vilket innebär att de som ska till parkeringen eller lekplatsen gärna går mellan fordonen.

Allmänt – 3

De fem platserna bortom lekparken har en viss mysfaktor, här står ekipagen i skydd av både buskage och lekområdet för barnen. De åtta platserna som ligger direkt på parkeringen bokas i nödfall, enda fördelen är närheten till servicehuset. Citynära innebär full aktivitet dygnet runt, det vill säga det låter mycket hela tiden och särskilt på nätterna. Öronproppar är ett måste! Läget med den vackra utsikten och närheten till centrum, kompenserar dock en hel del för oljudet.

Strängnäs gästhamn, faktaruta
Rulla till toppen