Ställplats: Varbergs gästhamn – ta mig till havet

Publicerad: 2024-07-10   Uppdaterad: 2024-07-09

Gillar du att stå med nosen mot havet och ha krypavstånd till fiskebåtar, restauranger och krogar – då är Varbergs gästhamn platsen för dig. Men det gäller att vara tidigt ute, detta är nämligen ett favoritställe för många.

Läge – 4

Ta sikte på gästhamnen mitt i Varbergs centrum. Här finns 19 platser på asfalt, samtliga med el. Vid intilliggande ”Hamnstoppet” finns även Quick stop (max 24 tim) med utrymme för ett 40-tal husbilar på grus, dock ingen el. Även husvagnar är välkomna. Båda uppställningarna är populära och går inte att förboka. Här gäller så att säga först till kvarn. Avgiften betalas i automat när du kommit fram, från klockan 10.00, innan fordonet ställs upp. Innehavaren av löst biljett äger därefter rätt till platsen.

Service/standard – 3

På hamnområdet, som har gratis wifi, finns en röd servicebyggnad med toaletter och duschar, tvättstuga, samlingslokal, vattenpåfyllning, latrintömning samt miljöstation med källsortering. Tömning av grå- och svartvatten på platta görs vid Naturums ställplatsområde på Getterön, 1 km från Varberg. Bommen till tömningsområdet öppnas via kod som finns på kvittot.

Varbergs gästhamn, hamnvärdinnan Miranda Hansson
Trevliga hamnvärdinnan Miranda Hansson hälsar gästerna välkomna.

Uppställning – 4

Fordonen står plant nere i gästhamnen, antingen på asfalt eller på grus. Här finns grillplats med bänkar och bord. Gillar du folk, vimmel och partystämning är du mitt i smeten. Söker du lugnet – åk vidare!

Allmänt – 4

Närmare havet och sjudande hamn- och båtliv går knappast att komma. Här finns strand, saltstänkta klippor och härliga bad, Varbergs fästning, Societetshuset (från 1883), kallbadhus, restauranger, affärer, museer och fisketurbåtar. Avgiften under högsäsong är 440 kr (270 kr på Quick stop) vilket är anständigt menar vissa, andra tycker det är dyrt.

Varbergs gästhamn faktaruta
Rulla till toppen