Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

Publicerad: 2019-04-09   Uppdaterad: 2023-04-18

I Ängelholm i Skåne hittar du en genuint klassisk sommarcamping direkt vid havet. Men sviker solen och värmen har staden mer att erbjuda sina gäster än bara bad.

Läge – 5

CAMPINGEN LIGGER direkt vid Skälderviken ett par kilometer utanför Ängelholms centrum. Staden i sin tur ligger strategiskt i Skåne mitt emellan de vackra halvöarna Kullen och Bjäre. Faller allt på plats kan du vara i Danmark på en timma. Du har 150-200 meter till havsbad med en läcker vit sandstrand. Granne med campingen ligger ett skogsområde med motionsslingor.

Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar
Missa inte att prova den goda Ängelholmsglassen. Campingen har egen glasskiosk.

Service – 4

TREVLIG PERSONAL i receptionen, där det också finns ett bra utbud av broschyrer och kartor. Kommer du utanför receptionstid finns hänvisningar hur man beter sig för att komma in på området. Från första maj är butik, restaurang och glasskiosk öppen. Ängelholmsglassen tillhör de glassorter som har ett extra positivt rykte. Butiksbakat bröd från klockan åtta. Brevlåda.

Standard – 4

MITT PÅ CAMPINGEN ligger några gråa byggnader och här är servicen samlad. Standarden är god och även om anläggningen är gammal så känns det som om man har rustat kontinuerligt. Dessutom är tillgången på duschar och toaletter riklig, men efter duschen får du byta byggnad om du vill föna håret. Även hundarna har en fin dusch.

Modernt kök med mikro, ugnar och spishällar. Sopstationen med källsortering är förstås bra men placeringen mitt på campingen är inte så kul.

Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar
Köket är modernt och välutrustat.

Tillgänglighet – 3

RÅBOCKA HAR 280 campingtomter väl markerade, plana och lättillgängliga. Men generellt kan man säga att det är små platser. Vid vårt besök var det så gott som fullbelagt och även om fyrametersregeln var ganska okej så kändes det som om varenda meter var utnyttjad. Förutom husvagnar och husbilar var där tält, bilar, cyklar, möbler med mera överallt.

Råbocka är en väl inbodd plats med gräsytor och grusvägar som satt sig med åren. För rullstolsburna finns en handikapptoalett med dusch och till den får man be om nyckel. Skötbord finns i familjebadrummen. Reception, butik och restaurang är i markplan.

Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar
Badstranden vid Skälderviken är riktigt populär.

Allmänt – 4

DEN STÖRSTA FÖRTJÄNSTEN med Råbocka Camping är badet. Tänk dig sex kilometer badstrand med vit sand alldeles inpå knuten. Den torde också vara hundägarnas paradis med skogsstigar på andra sidan vägen.

Är du ute efter en tyst camping med viss avskildhet är nog inte detta ett bra val. Men även om du varken har hund eller älskar bad så är Råbocka en utmärkt plats för ett besök i den trevliga staden Ängelholm.

Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar
Rulla till toppen