Campingkollen: Campa billigt vid Nissastigen

Publicerad: 2019-08-14   Uppdaterad: 2023-04-18

I en skogsglänta med utsikt över en liten tjärn. Så idylliskt kan det vara att övernatta i Smålandsstenar. Men inte dyrare än många ställplatser.

Läge – 3

Smålandsstenar ligger mitt emellan Halmstad och Jönköping utmed väg 26 som också brukar kallas Nissastigen. Det är förstås Nissan som gett vägen namnet och Hörsjöns Camping ligger strax intill
vattendraget. Du går på fem minuter till centrum.

Campingkollen: Campa billigt vid Nissastigen
Hörsjöns Camping ligger bara 200 meter från Nissastigen.

Service – 4

Under sommaren  bor värdparet i husvagn och kan därmed alltid finnas till hands för ankommande gäster. Övrig tid finns hänvisning till ett telefonnummer. I receptionen finns en hel del broschyrer och lite souvenirer, glass med mera. Du kan hyra tennisbanor, köpa fiskekort och hyra kanot.

Campingkollen: Campa billigt vid Nissastigen
Vid receptionen finns gammaldags minigolfbanor.

Standard – 3

Hörsjöns Camping ligger i anslutning till kommunens friluftsbad med pooler och hopptorn. När badet är öppet får campinggästerna tillträde för 20 kronor per person. När badet är stängt får omklädningslokaler och duschar användas av campinggästerna.

Området närmast den lilla Hörsjön har eget servicehus med toaletter, duschar och kök. Här är det kakel och klinkers vid duscharna och i övrigt är standarden enkel, men fungerar. Latrintömning.

Campingkollen: Campa billigt vid Nissastigen
Utanför campingen finns en riktigt spännande lekplats och strax intill även ett motionsgym.

Tillgänglighet – 2

Det finns 52 platser med el uppdelade på två områden, ett på varje sida om poolområdet. Tomterna är markerade och plana och det finns gott om plats. Det är asfalterade vägar, men i övrigt finns ingen direkt anpassning för rullstolsburna.

Campingkollen: Campa billigt vid Nissastigen
Ett härligt friluftsbad mitt på campingen kan passa bra en vacker sommardag.

Allmänt – 4

Vi var på väg hem från en stor livlig camping på Västkusten, och att då komma till en plats som Hörsjön är fantastiskt. Visst hörde vi glada rop från badet men atmosfären är helt annorlunda med grönskan, sjön och bara ett tiotal ekipage.

Men Hörsjön har mycket att erbjuda sina gäster. Du kan hyra kanot och ta en paddeltur på Nissan som ligger alldeles intill. Eller köpa ett fiskekort och pröva lyckan i Hörsjön. Du kan även boka tid för en tennisbana (inne och ute). Stor lekplats precis utanför campingen. Minigolf finns också. För att använda ett slitet uttryck, en pärla att hitta längs vägen.

Campingkollen: Campa billigt vid Nissastigen
Rulla till toppen