Med utsikt över Kalmarsund

Publicerad: 2020-01-16   Uppdaterad: 2023-04-18

Kalmar Camping Rafshagsudden är namnet på en camping väl värd att lägga på minnet. Utsikt över Kalmarsund och nära till mycket.

Läge – 3

En och en halv mil norr om Kalmar och cykelbana i princip hela vägen. Man kan säga att här slutar allmän väg, för just så är det. Du tar av vid avfart Fagerhult och följer skyltningen, och när vägen tar slut är du framme på campingen som ligger på en udde i Kalmarsund.

Campingen har butik och servering i mindre skala, för övrigt finns ingenting i närheten utom natur. Bad på campingen.

Med utsikt över Kalmarsund
Här är ingången till de sanitära avdelningarna.

Service – 5

På sommarlovet är receptionen öppen kl. 8–21 och du kan beställa nybakat frukostbröd. Trevligt bemötande vid ankomsten och en informativ broschyr till gästerna. Ett extra plus för den här anläggningen var att servicehusen tycktes så noggrant städade, och detta trots att vi kom mitt i värsta sommarrusningen.

Med utsikt över Kalmarsund
Stranden är barnvänlig och kommunen tar vattenprover.

Standard – 4

I ett av servicehusen finns duschar och toaletter, mycket fräscht och ändamålsenligt och utan någon speciell dam- och herrsida. Sedan finns välutrustat kök, diskplatser ute och inne, ungdomsrum med tv, allrum att sitta och äta i. Husbilsservice med tömningsplats för fast tank.

Trevlig reception som märkligt nog ligger en bit in på campingen. Här finns också butik och servering av enklare rätter. Glass och pizza är säkra kort.

Med utsikt över Kalmarsund
Pär-Åke och Vanetta Nilsson har drivit campingen i 17 år.

Tillgänglighet – 3

Rafshagsudden är en stor talldunge omgiven av vatten. Med andra ord är det naturtomter och grusvägar som gäller. Det är dock plant och inte särskilt svårt att ta sig till sin plats. För rullstolsburna har man inte gjort något mer än att det är ramp till servicehuset.

– Det fungerar ändå bra med dusch och toalett, säger en pappa med sin son i rullstol. Men det är skumpigt att ta sig fram på marken.

Med utsikt över Kalmarsund
Rent som i en tandläkarmottagning.

Allmänt – 3

Bland gästerna syntes rikligt med tyskar, det är lätt att förstå. Med havet runt om blir det vackert. Man ser Ölandsbron. Det är också fritt fiske och du kan hyra båt.

Barnvänligt bad men tyvärr var det stora problem med algblomning sommaren 2019.

Det är nära till Kalmar och Glasriket. Det finns bastu och motionsrunda.

Med utsikt över Kalmarsund
Rulla till toppen