Mälarbadens Camping: Trivsamt i idylliska Torshälla

Badplatsen vid Mälaren ligger bara någon minuts promenad från campingen.

Mälarbadens Camping: Trivsamt i idylliska Torshälla

Publicerad

Ja, den lilla staden Torshälla är kanske inte vår största turistmetropol, men få är de platser som inte har något spännande för sina besökare. Mälarbadens Camping fick bli vår bas när vi utforskade staden och det blev förstås en "campingkoll".

Läge – 3

Mälarbaden ligger några kilometer utanför Torshälla centrum och bara ett par hundra meter från Mälaren och en badstrand. Det finns gång- och cykelbana in till staden. Det är bara en dryg mil från campingen till Eskilstuna som bland annat är känt för Parken Zoo med nöjesfält. Mälarbadens Golfklubb med restaurang finns på gångavstånd.

Liten lekplats i hjärtat av den lummiga campingen.

Service – 3

Vi blev mycket väl mottagna och det var positivt att receptionen var bemannad även en vardag i maj. I anslutning till receptionen finns en liten servicebutik. Möjlighet att köpa nybakat bröd på morgonen. För övrigt finns ingen service närmare än i Torshälla. 

Restaurangen vid stranden ligger granne med campingen men var inte värd ett besök, luktade gammalt flott och var stökig. På campingen var det fint städat i servicehuset.

Receptionens lilla servicebutik säljer bland annat glass.

Standard – 3

Det är en ganska klassisk svensk camping, inte så stor och nära en sjö. Servicehuset erbjöd kanske inte någon lyx men det var fräscht och innehöll absolut det man förväntar av en camping. Det behövdes femkronor i duscharna. Lekplats för de minsta och ett pingisbord finns.

Köket är både trevligt och välutrustat.

Allan Ebelings kända staty Tors Bockar på en sten i ån mitt i Torshälla.

Tillgänglighet – 4

Det finns 71 elplatser (16 ampere) och alla är plana och lätta att komma in på. Runt campingen är det lövskog med inslag av ek som är så typiskt för Södermanland. Både receptionen och servicehuset är anpassade för barnvagnar och handikappade med rullstol. Bra handikapptoalett med dusch. Körbanorna på campingen består mest av hårda grusvägar.

Allmänt – 4

Detta är en liten trivsam plats och tyst på natten. Bara några steg till badplatsen bör generera många gäster på sommaren. Här är det öppet året runt för dem som vill spela golf eller bara ta en weekend i det idylliska Torshälla, som blev stad redan 1317. Ett besök i Ebelingmuseet eller Rolf Bergs keramikbutik är också populärt.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1644 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 607 fristående campingplatser och 710 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 327 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-05

  • Campingkatalogen 2021

  • Husvagn & Camping 2021-04

  • Husvagn & Camping 2021-03

  • Husvagn & Camping 2021-02

  • Husvagn & Camping 2021-01

  • Husvagn & Camping Nr 12 2020

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206