Mälarbadens Camping: Trivsamt i idylliska Torshälla

Publicerad: 2020-04-03   Uppdaterad: 2023-04-18

Ja, den lilla staden Torshälla är kanske inte vår största turistmetropol, men få är de platser som inte har något spännande för sina besökare. Mälarbadens Camping fick bli vår bas när vi utforskade staden och det blev förstås en "campingkoll".

Läge – 3

Mälarbaden ligger några kilometer utanför Torshälla centrum och bara ett par hundra meter från Mälaren och en badstrand. Det finns gång- och cykelbana in till staden. Det är bara en dryg mil från campingen till Eskilstuna som bland annat är känt för Parken Zoo med nöjesfält. Mälarbadens Golfklubb med restaurang finns på gångavstånd.

Mälarbadens Camping: Trivsamt i idylliska Torshälla
Liten lekplats i hjärtat av den lummiga campingen.

Service – 3

Vi blev mycket väl mottagna och det var positivt att receptionen var bemannad även en vardag i maj. I anslutning till receptionen finns en liten servicebutik. Möjlighet att köpa nybakat bröd på morgonen. För övrigt finns ingen service närmare än i Torshälla. 

Restaurangen vid stranden ligger granne med campingen men var inte värd ett besök, luktade gammalt flott och var stökig. På campingen var det fint städat i servicehuset.

Mälarbadens Camping: Trivsamt i idylliska Torshälla
Receptionens lilla servicebutik säljer bland annat glass.

Standard – 3

Det är en ganska klassisk svensk camping, inte så stor och nära en sjö. Servicehuset erbjöd kanske inte någon lyx men det var fräscht och innehöll absolut det man förväntar av en camping. Det behövdes femkronor i duscharna. Lekplats för de minsta och ett pingisbord finns.

Mälarbadens Camping: Trivsamt i idylliska Torshälla
Köket är både trevligt och välutrustat.
Mälarbadens Camping: Trivsamt i idylliska Torshälla
Allan Ebelings kända staty Tors Bockar på en sten i ån mitt i Torshälla.

Tillgänglighet – 4

Det finns 71 elplatser (16 ampere) och alla är plana och lätta att komma in på. Runt campingen är det lövskog med inslag av ek som är så typiskt för Södermanland. Både receptionen och servicehuset är anpassade för barnvagnar och handikappade med rullstol. Bra handikapptoalett med dusch. Körbanorna på campingen består mest av hårda grusvägar.

Allmänt – 4

Detta är en liten trivsam plats och tyst på natten. Bara några steg till badplatsen bör generera många gäster på sommaren. Här är det öppet året runt för dem som vill spela golf eller bara ta en weekend i det idylliska Torshälla, som blev stad redan 1317. Ett besök i Ebelingmuseet eller Rolf Bergs keramikbutik är också populärt.

Mälarbadens Camping: Trivsamt i idylliska Torshälla
Rulla till toppen