Skotteksgården, Ulricehamn: Vacker plats med fint bad

Publicerad: 2020-09-08   Uppdaterad: 2023-04-18

Broschyren säger fyrstjärnig och en så kallad resort. Det är upp till bevis för Skotteksgården Camping & Stugby i Ulricehamn.

Läge – 4

Skotteksgården ligger två kilometer söder om Ulricehamns centrum, som du lätt når via cykel- och gångbana längs sjön. Också denna plats ligger utmed Sjuhäradsleden. Badplats med sandstrand och brygga har man cirka 200 meter från campingen, men man måste dock passera en trafikerad väg.

Service – 3

Man öppnar runt 1 maj men sommarlovet är liktydigt med högsäsong. Kommer du när det är obemannat finns tydliga instruktioner om hur du får koden till servicehuset.

Städningen invändigt verkar okej men det är alldeles för många lappar på väggen med pekpinnar om skötsel. Mycket av det som utlovas i den fina campingbroschyren gäller bara under sommarveckorna. 

Det finns en hel del turistmaterial i receptionen. Fri wifi. Restaurangen bredvid slår upp dörrarna den 1 maj och är öppen alla dagar till klockan 22.00.

Skotteksgården, Ulricehamn: Vacker plats med fint bad
Servicehuset närmast campingen.

Standard – 3

Det officiella servicehuset har tre familjebadrum, två toaletter samt ett kök med spis, mikro och fyra diskplatser. Det finns hänvisning till duschar och toaletter i andra hus men dessa är inte öppna vid vårt
besök i maj. 

Även tvättstuga och skötrum är låsta. Familjebadrummen vi använder är av god standard, men köket ligger precis utanför badrummen, till vilka man uppmanas lämna dörrarna öppna. En utsliten soffa och ett för högt bord tjänar som matplats och bredvid står en rad med golvmoppar. Det finns latrintömning och husbilsservice. Lekplatsen byggdes om 2014 och den ser riktigt skojig ut.

Skotteksgården, Ulricehamn: Vacker plats med fint bad
Lekplatsen är inte bara rolig utan har en fin utsikt också.

Tillgänglighet – 2

Campingen rymmer ett femtiotal ekipage och platserna är plana och har vatten och avlopp, el 10 ampere. Vägen genom campingen är grusad.

Restaurangen ligger på en kulle men dit kan man gå på en asfalterad väg eller en liten stig. Det går nog att komma in i något av familjebadrummen med rullstol. Separat skötrum som dock är låst vi vårt besök.

Skotteksgården, Ulricehamn: Vacker plats med fint bad
I camparnas servicehus förväntas man laga mat med öppna dörrar till badrummen bredvid.

Allmänt – 2

Skotteksgården är en vacker plats och badet är fint. Du kan hyra bastu vid sjön för 300 kronor. Vi provar inte restaurangen men den ligger nära och bra. Två kilometer till centrum är väl okej. I sitt nuvarande skick är Skotteksgården inte någon gammal anläggning och det märks framför allt på uppställningsplatserna. 

Lite trist är det när man kommer i maj och det är lite ”bråtigt” både inne i receptionen och utanför, känns inte så välkomnande. Elpriset 70 kronor per dygn på en sommarplats tycker vi är ocker.

I broschyrstället utanför kan vi ta en campingbroschyr som på första sidan berättar att campingen är fyrstjärnig och en så kallat resor. Vi är där vid 1 maj och då ska allt vara öppet, men det är inte mer service än på en vanlig ställplats.

Skotteksgården, Ulricehamn: Vacker plats med fint bad
Rulla till toppen