Campingkollen: Napp i Kroksjön

Publicerad: 2020-12-08   Uppdaterad: 2023-04-18

En nyfångad lax till middagen kan bli verklighet på Kroksjöns Fiskecamping i Västergötland. En anspråkslös men fridfull camping mitt i naturen.

Läge – 3

Om du kör väg 27 från Borås mot Värnamo kommer du snart till samhället Tranemo. Ett par kilometer söder om dess centrum ligger Kroksjön. Runt den går en promenadväg på drygt en kilometer. Omgivningen består av skog och en cykelbana in till Tranemo, där butiker och annan service finns.

Campingkollen: Napp i Kroksjön
Sarmon från Smålandsstenar visar stolt ett bevis på den fina tillgången av fisk i sjön. En lax på fyra kilo.

Service – 4

Det är enkelt att checka in. Du betalar i en automat och får ett kvitto att fästa på rutan. På sommaren finns ett café som serverar våfflor och smörgåsar. Fiskekort köps vid betalautomaten. 

Vi kom en tidig vårdag och kunde konstatera att servicehusen var städade och att det fanns papper och tvål. Det såg lika snyggt och prydligt ut ute på campingen.

Campingkollen: Napp i Kroksjön
Campingen ligger i en skogsglänta utmed väg 27.

Standard – 3

Campingen känns mer som en bättre ställplats, kanske för att den består av två stora grusplaner. Så mycket gröna ytor för egna campingmöbler är det inte, men vill du ta maten till sjön så finns där fikamöbler.

I två hus finns toaletter, duschar (tio kronor) och kök med diskplatser. Ingen lyx men helt okej. Tömningsplats för kemtoaletter såväl som för fasta husbilstankar finns, likaså sopcontainer och glasåtervinning.

Campingkollen: Napp i Kroksjön
På sommaren, samt vissa helger på för- och eftersäsong, är serveringen öppen.

Tillgänglighet – 4

De 43 elplatserna är mycket enkla att parkera på och de stora grusplanerna är hårda och det är ramp till dusch och toalett, så det är nog ganska bra om man vill ta sig fram med rollator eller rullstol. Dessutom är en av fiskebryggorna handikappanpassad. Huset med köket blir det svårare att komma in i.

Campingkollen: Napp i Kroksjön
Fräscht kök för campinggästerna.

Allmänt – 3

Kroksjöns Fiskecamping är i första hand en plats som lockar fritidsfiskare. Det är gott om bryggor runt sjön och flera platser där du kan rensa fisk. 

Men det är också en mycket bra övernattningsplats, där du lätt kan checka in dygnet runt och där du inte behöver bekymra dig om koder eller nycklar – det är öppet. Priset är dessutom mycket förmånligt. Ett dagkort för fiske i sjön kostade 230 kronor våren 2020. 

Vill du stanna en extra dag rekommenderas en utflykt till det närliggande brukssamhället Limmared med Glasets Hus, historisk gårdsbutik med mera.

Campingkollen: Napp i Kroksjön
Rulla till toppen