Skäralids camping: Första klass för alla naturälskare

Publicerad: 2021-04-26   Uppdaterad: 2023-04-18

Coronakrisen har lärt oss många saker, en av de viktigaste är nog att se möjligheterna i vår svenska natur. Många är vi som upptäckt vilka värden en vacker skogspromenad kan innebära. Skäralids Camping ligger förstklassigt till för sådana upplevelser.

Läge – 3

Skäralid hittar du tre mil öster om Helsingborg vid väg 13. Du befinner dig nu mitt emellan Röstånga och Ljungbyhed. Förtjänsten med den här platsen är närheten till Söderåsens Nationalpark som har sin huvudentré strax intill campingen. Vid entrén finns ett Naturum, en restaurang och startpunkten för en mängd väl skyltade vandringsleder.

Skäralids camping: Första klass för alla naturälskare
Servicehuset är inte stort men innehåller det mesta som kan behövas.
Skäralids camping: Första klass för alla naturälskare
Campingens kök är riktigt hemtrevligt.

Service – 3

Du anmäler dig och betalar i det gula vandrarhemmet på andra sidan vägen. När det inte är öppet finns anvisningar till ett telefonnummer. På campingen finns ett broschyrställ med bland annat karta över nationalparken. Fri wifi endast vid receptionen. Tv i servicehuset.

Välvårdat ute och mycket väl städat i servicehuset.

Standard – 3

Detta är en liten och ganska anspråkslös camping, och ofta hör vi läsare som vill att vi ska skriva om sådana.  I servicehuset finns kök med spisar, mikro, kaffebryggare och diskplatser. Duschar och toaletter samt ett trevligt rum med tv och möjlighet att låna en bok.

Tömningsplats för latrin och gråvatten men inte för fasta tankar.

Liten lekplats för de allra minsta, boulebana och en rejäl fotbollsplan med två mål.

Tillgänglighet – 2

Campingen, 48 platser, ligger vackert belägen inramad av klippväggar och lövskog. Platserna är plana och lättillgängliga. Det finns handikapptoalett men inte med dusch.

Hård grusad körslinga på området.

Skäralids camping: Första klass för alla naturälskare
Jörgen Möller från Malmö är säsongsgäst på Skäralids Camping.

Allmänt – 4

Hit åker nog inte någon som inte tycker om naturen och den ro man kan finna i den. Sysselsättningen som erbjuds är helt enkelt Söderåsens Nationalpark med oanade möjligheter till vandringsleder, alltifrån korta för rullstolsburna till långa och utmanande. På dagarna är också den trevliga restaurangen öppen liksom Naturum.

Det lilla servicehuset innebar ingen lyx men där var fräscht och hemtrevligt.

Skäralids camping: Första klass för alla naturälskare
Rulla till toppen