Lunedets camping: Klassisk camping med egen badplats!

Publicerad: 2021-06-15   Uppdaterad: 2023-04-18

Sjörikt är det både norr och söder om Karlskoga och det är i norr som du hittar Lunedets Camping. En klassisk svensk camping med egen badplats.

Läge – 3

Utmed väg 237 cirka en mil norr om Karlskoga möts sjöarna Alkvettern och Lonnen och det är här du hittar Lunedets Camping. Den ligger i ett område med rika möjligheter till cykling, vandring och bad.

Lunedets camping: Klassisk camping med egen badplats!
I dessa två servicehus finns det mesta som campinggästerna kan behöva.

Service – 3

Campingen öppnar runt påsk men bör nog betecknas som en ren sommaranläggning. Under den årstiden är värdshuset öppet varje dag från klockan 11.00 till 21.00 (söndag och måndag stänger de vid 19.00). 

Det är där du hittar receptionen. 

Tänk, det verkar som det har blivit en sport att göra stora räksmörgåsar vid Bergslags-kanalen, för både här och några mil norrut vid Bjurbäck lockade man med gigantiska räkmackor. Hjärtstartare finns och brevlåda likaså. Vid vårt besök en vecka efter midsommar var det väldigt orutinerad personal i receptionen men när vi kom ut på campingen var det städat och fint i servicehusen.

Lunedets camping: Klassisk camping med egen badplats!
Det finns ett 60-tal campingtomter.

Standard – 4

Det finns tre servicehus varav det ena verkade vara tämligen nyrenoverat. I ett fann vi duschar och toaletter och i det bredvid fanns kök, tvättstuga och handikapptoalett. I anslutning till tältområdet fanns även hus nummer tre med bastuavdelning (60 kronor extra per timme) och toaletter. 

Utanför värdshuset/receptionen är det en stor välutrustad lekplats. Komplett källsortering av sopor och detta i ovanligt prydliga behållare.

Lunedets camping: Klassisk camping med egen badplats!
Stor härlig lekplats, fast badet är nog allra roligast.

Tillgänglighet – 4

Det är ett 60-tal tomter för husvagnar och husbilar och det är mycket plant och knappast några större svårigheter att komma på plats. Körvägarna är grusade. För handikappade är det välordnat med handikapptoaletter och dusch. Vid badplatsen finns också en handikappramp som leder ut i vattnet.

Lunedets camping: Klassisk camping med egen badplats!
Servicestation för husbilar där man noga markerat vattenslangarnas användningsområde. Enkelt kök men det nödvändigaste finns.

Allmänt – 4

Lunedets Camping ligger i en skogsglänta bara några steg från en jättehärlig, välordnad och barnvänlig badplats. Rikt utbud av cykelleder och goda möjligheter till skogspromenader. ”Vilsestigen” för barn är ett bra initiativ. 

Värdshuset där du kan köpa allt från fika till en finare middag berikar platsen. Ingen wifi på campingen. Minigolf finns som sportig förströelse. En riktigt trevlig liten camping när det är, som vid vårt besök, sommar och sol.

Lunedets camping: Klassisk camping med egen badplats!
Rulla till toppen