Lunedets camping: Klassisk camping med egen badplats!

Härligt friluftsbad och dessutom en ramp för handikappade.

Lunedets camping: Klassisk camping med egen badplats!

Publicerad

Sjörikt är det både norr och söder om Karlskoga och det är i norr som du hittar Lunedets Camping. En klassisk svensk camping med egen badplats.

Läge – 3

Utmed väg 237 cirka en mil norr om Karlskoga möts sjöarna Alkvettern och Lonnen och det är här du hittar Lunedets Camping. Den ligger i ett område med rika möjligheter till cykling, vandring och bad.

I dessa två servicehus finns det mesta som campinggästerna kan behöva.

Service – 3

Campingen öppnar runt påsk men bör nog betecknas som en ren sommaranläggning. Under den årstiden är värdshuset öppet varje dag från klockan 11.00 till 21.00 (söndag och måndag stänger de vid 19.00). 

Det är där du hittar receptionen. 

Tänk, det verkar som det har blivit en sport att göra stora räksmörgåsar vid Bergslags-kanalen, för både här och några mil norrut vid Bjurbäck lockade man med gigantiska räkmackor. Hjärtstartare finns och brevlåda likaså. Vid vårt besök en vecka efter midsommar var det väldigt orutinerad personal i receptionen men när vi kom ut på campingen var det städat och fint i servicehusen.

Det finns ett 60-tal campingtomter.

Standard – 4

Det finns tre servicehus varav det ena verkade vara tämligen nyrenoverat. I ett fann vi duschar och toaletter och i det bredvid fanns kök, tvättstuga och handikapptoalett. I anslutning till tältområdet fanns även hus nummer tre med bastuavdelning (60 kronor extra per timme) och toaletter. 

Utanför värdshuset/receptionen är det en stor välutrustad lekplats. Komplett källsortering av sopor och detta i ovanligt prydliga behållare.

Stor härlig lekplats, fast badet är nog allra roligast.

Tillgänglighet – 4

Det är ett 60-tal tomter för husvagnar och husbilar och det är mycket plant och knappast några större svårigheter att komma på plats. Körvägarna är grusade. För handikappade är det välordnat med handikapptoaletter och dusch. Vid badplatsen finns också en handikappramp som leder ut i vattnet.

Servicestation för husbilar där man noga markerat vattenslangarnas användningsområde. Enkelt kök men det nödvändigaste finns.

Allmänt – 4

Lunedets Camping ligger i en skogsglänta bara några steg från en jättehärlig, välordnad och barnvänlig badplats. Rikt utbud av cykelleder och goda möjligheter till skogspromenader. "Vilsestigen" för barn är ett bra initiativ. 

Värdshuset där du kan köpa allt från fika till en finare middag berikar platsen. Ingen wifi på campingen. Minigolf finns som sportig förströelse. En riktigt trevlig liten camping när det är, som vid vårt besök, sommar och sol.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1679 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 610 fristående campingplatser och 739 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 330 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-10

  • Husvagn & Camping 2021-09

  • Husvagn & Camping 2021-08

  • Husvagn & Camping Nr 7 2021

  • Husvagn & Camping 2021-06

  • Husvagn & Camping 2021-05

  • Campingkatalogen 2021

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206