Johannesvik: Höga betyg för anrik camping

Publicerad: 2021-07-02   Uppdaterad: 2023-04-18

Sotenäs kommun torde vara Sveriges mest besökta. För det är väl få som inte beträtt Smögens brygga eller njutit av de vidunderliga utsikterna i dess närhet. En av de många campingplatserna i området heter Johannesvik, ett anrikt ställe.

Läge – 4

Fyra kilometer till Smögen, två kilometer till Kungshamn och ännu närmare till exklusiva Hovenäset. Ja, där har du läget för Johannesvik. Jodå, det finns även en havsvik som letar sig in i änden av campingen. I övrigt är det rikligt med möjligheter för promenad- och cykelturer, samt egen butik (när den är stängd finns en Coop en kilometer bort).

Johannesvik: Höga betyg för anrik camping
Kamratparken är en påkostad lekplats som funnits några säsonger.

Service – 5

Campingen är öppen hela året med full service under sommarens högsäsong. Receptionen är då bemannad klockan 8–22. De har en fin campingbroschyr där du finner viktiga telefonnummer, platserna där brandvarnare och hjärtstartare är placerade och mycket annat. Affär och restaurang är öppna dagligen på sommaren och på helgerna under för- och eftersäsongen.

Detta är en familjeägd camping och därmed är servicen inte schemalagd utan ständigt tillgänglig. Välvårdat ute som inne.

Johannesvik: Höga betyg för anrik camping
Eva Olsson från Mockfjärd passar på att testa det fina hundbadet. Hundarna har även egen badplats vid havet.

Standard – 4

Sedan 1957 har man campat på Johannesvik men mycket har förändrats när anläggningen nu är inne på tredje generationen inom samma familj. I inte mindre än sju olika servicehus finns duschar, toaletter, kök och tvättstugor med mera. 

Det handlar om en mycket välutrustad camping och det saknas inte något av traditionell service. 

Här hittar vi allt ifrån en plastbil att bada bebisar i till diskmaskiner och hundbad. Bastuflotten vid havet kostar extra och det gör även tillgången till wifi. Servicehusen är alla olika och allt finns inte i alla.

Tömningsplats för fasta tankar. Välutrustade lekplatser och fotbollsplan.

Johannesvik: Höga betyg för anrik camping
Exemplarisk handikapptoalett med dusch.

Tillgänglighet – 5

Campingen är långsmal och insprängd bland klippor, vilket gör den mycket naturskön. Fast havet inte är långt borta har man inte havsutsikt förrän man står vid badplatsen i ena änden.

Tomterna är både plana och rymliga och när vi besöker platsen på försommaren möts vi av stora välansade gräsplaner. Eltillgången är i huvudsak 16 ampere. 

Det är asfalterade körvägar men höjdskillnader. Det finns fina handikapptoaletter med dusch men inte i alla servicehus. Åtta av de 350 platserna har vatten och avlopp.

Johannesvik: Höga betyg för anrik camping
I ett av servicehusen finns ett rum för barnen med badbalja och dusch i anpassad höjd.

Allmänt – 4

Detta är en riktigt trevlig familjecamping. Lekplatserna är rikligt utrustade. Den härliga badplatsen har en liten sandstrand för de allra minsta samt bryggor för de simkunniga. Två minigolfbanor och restaurang och butik av god kvalitet finns också. 

Vi blir inte förvånade när vi möter en gäst som återvänt varje sommar i 22 år. Ett rikt utbud på utflyktsmål, i detta nummer har vi valt att presentera Nordens Ark en mil bort.

Johannesvik: Höga betyg för anrik camping
Rulla till toppen