Gräsöbadens familjecamping: Sällsynt vacker

Publicerad: 2021-09-13   Uppdaterad: 2023-04-18

Gräsöbadens Familjecamping i Öregrund är verkligen sinnebilden för hur en campingplats bör se ut. Här är tomterna rymliga, raderna inte alltid raka och naturen mycket vacker. Vi har kollat faciliteterna och annan service.

Läge – 4

Öregrund ligger mitt emellan Gävle och Norrtälje, och utanför Öregrund ligger ön Gräsö i Södra Kvarken. Från dess populära hamn går en landsvägsfärja ut till ön och sedan har du bara en dryg kilometer till campingen. Härliga badmöjligheter finns och likaså restaurang och en liten butik. Det är även nära till en livsmedelsaffär.

Gräsöbadens familjecamping: Sällsynt vacker
Badet ligger bekvämt inne på campingområdet och bjuder på utmaningar för både små barn och de simkunniga.

Service – 5

Detta är en ren sommaranläggning och under sommarlovet är receptionen öppen kl. 8–21 sju dagar i veckan. Mycket bra broschyr med all tänkbar information. Gästerna visas på plats av en campinglots. Vi noterar brevlåda, hjärtstartare och cykeluthyrning.

Gräsöbadens familjecamping: Sällsynt vacker
Minigolfanläggningen med 18 banor var helt ny och trevlig att spela på.

Standard – 4

Det finns fyra servicehus och alla är de olika. Ett är lite omodernt men de andra tre är fina och fräscha. Trevligt tv- och samlingsrum. Servicestation för husbilar. Komplett sortering vid prydligt dold avfallsstation. Rikligt med lekmöjligheter, allt från fotbollsmål till klättervägg.

Snyggt i restaurangen.

Gräsöbadens familjecamping: Sällsynt vacker
Ett av köken såg ut så här.

Tillgänglighet – 4

Campingområdet är mycket naturskönt med inslag av enar, björkar och små klipphällar. Platsen är belägen precis vid havet och många gäster har havsutsikt. Restaurangen ligger förstås på första parkett. Man bör anmäla om man vill stå nära en handikapptoalett, det finns två sådana med dusch. Körvägarna är grusade men hårda. Alla tomter är inte plana, men det finns det gott om lättillgängliga och plana platser.

Gräsöbadens familjecamping: Sällsynt vacker
Fina miljöer varhelst man står på denna natursköna
camping.

Allmänt – 5

Tre svenska flaggor vajar framför receptionen och havet glittrar i solskenet när vi besöker campingen på Gräsö. Bakom oss stävar den gula färjan tillbaka till hamnen för att eventuellt hämta nya gäster. Det känns verkligen som när den svenska sommaren är som allra bäst.

Här finns även en ny, fin minigolfanläggning, boulebanor, pingisbord och ett härligt bad. Det är snabbt gjort att ta sig in till hamnen i Öregrund där restaurangerna ligger på rad. Detta är ett trivsamt ställe.

Gräsöbadens familjecamping: Sällsynt vacker
Rulla till toppen