Ockelbo Camping Caravan Club: Ordning i Ugglebo

Publicerad: 2021-10-14   Uppdaterad: 2023-04-18

Fram till slutet av 1800-talet hette Ockelbo Ugglebo och i den numera ganska kända orten har vi hittat en förträfflig camping.

Läge – 3

Cirka fyra mil norr om Sandviken, utmed väg 272 ligger campingen centralt i Ockelbo. Man skulle kunna säga att den ligger mellan Bysjön och kända Wij Trädgårdar. Till centrum är det cirka 500 meter och ungefär lika långt är det till badplatsen nedanför trädgårdarna.

Ockelbo Camping Caravan Club: Ordning i Ugglebo
Trevligt samlingsrum med tv och sittgrupp.

Service – 4

Anläggningen drivs av Caravan Clubs Gävleborgssektion och på sommaren finns det i stort sett alltid någon medlem som kommer dig till mötes och ordnar incheckningen. Du blir också försedd med allehanda information om Ockelbo. Ser du inte till någon campingvärd ringer du antingen på klockan eller till
angivet telefonnummer. Wifi har man gratis i servicehuset och på dess veranda.

Ockelbo Camping Caravan Club: Ordning i Ugglebo
En sommar som denna är det skönt att kunna svalka sig.
Ockelbo Camping Caravan Club: Ordning i Ugglebo
Köket är välutrustat och ger en riktig hemkänsla.

Standard – 4

Detta är inte någon stor camping och därför behövs förstås bara ett servicehus. Den som besökt en offentlig Caravan Club-plats tidigare, vet att man oftast får ta av sig skorna när man går in. Men så är det rent och snyggt också. I detta servicehus känns det lite som att komma in i ett hem. Det finns tvättstuga, välutrustat kök, samlingsrum med tv, duschar och toaletter. Och dessutom tömningsplats för fasta tankar och en trevlig lekplats med inhägnad studsmatta, lekstuga och gungor. Jodå, campingen har en hunddusch utomhus också.

Tillgänglighet – 4

Det är en ramp till både servicehuset och latrintömningen. Området är plant med fasta grusvägar. Tomterna är tio gånger tio meter. Av de 66 tomterna är 29 avsedda för rörliga gäster och alla är lättillgängliga.

Allmänt – 4

Att lägga på minnet! Detta är en liten camping, men samtidigt ytterst prisvärd och välordnad. Wij Trädgårdar är väl den mest kända sevärdheten och dit är det bara något stenkast. Där finns också en jättestor lekpark, café och restaurang. Kommer man på sommaren och vill bada finns den lilla badplatsen nedanför trädgårdarna. På campingen hyr man även ut ekor och kanoter, och fiskekortet är gratis. Hälsans Stig i Ockelbo är 4,5 kilometer och man kan börja i direkt anslutning till campingen.

Ockelbo Camping Caravan Club: Ordning i Ugglebo
Rulla till toppen