Ockelbo Camping Caravan Club: Ordning i Ugglebo

Campingen ligger vackert belägen på Bysjöns strand och bara 500 meter från Ockelbo centrum. /// FOTO: Lars-Åke Höglund

Ockelbo Camping Caravan Club: Ordning i Ugglebo

Publicerad

Fram till slutet av 1800-talet hette Ockelbo Ugglebo och i den numera ganska kända orten har vi hittat en förträfflig camping.

Läge – 3

Cirka fyra mil norr om Sandviken, utmed väg 272 ligger campingen centralt i Ockelbo. Man skulle kunna säga att den ligger mellan Bysjön och kända Wij Trädgårdar. Till centrum är det cirka 500 meter och ungefär lika långt är det till badplatsen nedanför trädgårdarna.

Trevligt samlingsrum med tv och sittgrupp.

Service – 4

Anläggningen drivs av Caravan Clubs Gävleborgssektion och på sommaren finns det i stort sett alltid någon medlem som kommer dig till mötes och ordnar incheckningen. Du blir också försedd med allehanda information om Ockelbo. Ser du inte till någon campingvärd ringer du antingen på klockan eller till
angivet telefonnummer. Wifi har man gratis i servicehuset och på dess veranda.

En sommar som denna är det skönt att kunna svalka sig.

Köket är välutrustat och ger en riktig hemkänsla.

Standard – 4

Detta är inte någon stor camping och därför behövs förstås bara ett servicehus. Den som besökt en offentlig Caravan Club-plats tidigare, vet att man oftast får ta av sig skorna när man går in. Men så är det rent och snyggt också. I detta servicehus känns det lite som att komma in i ett hem. Det finns tvättstuga, välutrustat kök, samlingsrum med tv, duschar och toaletter. Och dessutom tömningsplats för fasta tankar och en trevlig lekplats med inhägnad studsmatta, lekstuga och gungor. Jodå, campingen har en hunddusch utomhus också.

Tillgänglighet – 4

Det är en ramp till både servicehuset och latrintömningen. Området är plant med fasta grusvägar. Tomterna är tio gånger tio meter. Av de 66 tomterna är 29 avsedda för rörliga gäster och alla är lättillgängliga.

Allmänt – 4

Att lägga på minnet! Detta är en liten camping, men samtidigt ytterst prisvärd och välordnad. Wij Trädgårdar är väl den mest kända sevärdheten och dit är det bara något stenkast. Där finns också en jättestor lekpark, café och restaurang. Kommer man på sommaren och vill bada finns den lilla badplatsen nedanför trädgårdarna. På campingen hyr man även ut ekor och kanoter, och fiskekortet är gratis. Hälsans Stig i Ockelbo är 4,5 kilometer och man kan börja i direkt anslutning till campingen.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1670 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 618 fristående campingplatser och 731 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 321 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-12

  • Husvagn & Camping 2021-11

  • Husvagn & Camping 2021-10

  • Husvagn & Camping 2021-09

  • Husvagn & Camping 2021-08

  • Husvagn & Camping Nr 7 2021

  • Husvagn & Camping 2021-06

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206