Camp Gielas, Arvidsjaur: Här möts turisterna i Lappland

Publicerad: 2021-12-09   Uppdaterad: 2023-04-18

I Arvidsjaur möts de kända turiststråken Inlandsvägen och Silvervägen. Då kan många behöva övernattningsplats. Vi har kollat campingen.

Läge – 4

I Lappland där vägarna 95 och E45 korsar varandra ligger Arvidsjaur. Detta är den del av landet som kallas Sapmi, Samernas land. Campingen ligger bara en kilometer från centrum vid en liten badsjö. Driving-range och golfbana på andra sidan gatan.

Service – 4

Receptionen är som campingen öppen alla dagar. Du kan boka bröd eller frukostpåse som levereras från klockan 08.00. Fri wifi. Defibrillator finns i receptionen. En ovanlig service är möjlighet att tvätta sin bil samt att det finns en hundrastgård inne på campingen. Rent och snyggt både utomhus och i servicehuset.

Camp Gielas, Arvidsjaur: Här möts turisterna i Lappland
Stora plana tomter men området känns nästan lite ödsligt.

Standard – 4

All service ryms i ett stort gult hus i hörnet av campingen. Det är inte nytt men väl underhållet. Duschar ingår i avgiften och alla har handslang. I köket finns två spisar modell äldre samt mikro och diskplatser.

Detta är en populär vintercamping och därför finns det både vedeldad och elektrisk bastu. Service-station för husbilar och ett mycket fint rum för latrintömning. En lekplats, studsmattor och gratis biljard likaså. Badbrygga i sjön på sommaren och upplyst elljusspår på vintern. Ett komplett utrustat servicehus även vid tältavdelningen.

Camp Gielas, Arvidsjaur: Här möts turisterna i Lappland
Välvårdad minigolfanläggning.

Tillgänglighet – 4

Ett 80-tal tomter har el och hela campingen är som en enda stor öppen plan. Vägarna är asfalterade och säkerligen enkla att ta sig fram på med rullstol eller annat på hjul då anläggningen är platt. Vissa tomter är öronmärkta för handikappade och det finns toalett med dusch/skötbord.

Camp Gielas, Arvidsjaur: Här möts turisterna i Lappland
Modern sopstation finns på anläggningen.

Allmänt – 4

Detta är kanske inte den mysigaste camping vi besökt men standarden, servicen och läget är utmärkt. Det är trevligt att ta en promenad till Storgatan i centrum. Här finns gott om butiker och restauranger. I Arvidsjaur är det dessutom enkelt att få tag på renköttsprodukter.

Hoppkudde och tre studsmattor plus en välutrustad lekplats vid sjön gör platsen barnvänlig. Campingen har även minigolf och flera grillplatser. På sommaren är det en jättebra övernattningsplats, på vinter en vintersportcamping.

Camp Gielas, Arvidsjaur: Här möts turisterna i Lappland
Rulla till toppen