Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

Publicerad: 2022-05-18   Uppdaterad: 2023-04-18

Man skulle kanske kunna säga Kalmars Riviera, för Vita Sands Camping söder om Kalmar är ett riktigt paradis för badtokiga.

Läge – 3

Kör E22 söderut från Kalmar. Vid Vassmolösa tar du av mot Hagby och efter cirka en halvmil kommer skylten mot Vita Sand. När du är framme har du åkt ett par mil från Kalmar. Campingen ligger längs med havet och även om alla inte har havsutsikt är fotstegen till vattnet inte många.

Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund
En ganska ny pir/badbrygga sträcker sig långt ut i havet. På den finns flera badstegar men också gott om bänkar att sitta och njuta på. Badet längs hela campingen är känt för sin fina sandstrand.

Service – 3

Sommarlovet är den bästa tiden här. Då är grillköket och glassbaren öppna och du kan även beställa morgonbröd. Städningen av de båda servicehusen sker lite flitigare under högsäsong. Mycket vänligt bemötande i receptionen, där du också har ett litet utbud av broschyrer över turistmål i omgivningarna.

Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund
Lekplatsen är riktigt bra och vänder sig inte bara till de yngsta utan till alla barn.

Standard – 3

Servicehusen är nygamla, det vill säga att de har genomgått en totalrenovering under senare år. Vid besöket under pandemin uppskattar vi de fina badrummen med egen ingång utifrån. Diskplatserna är utomhus på denna typiska sommaranläggning. För övrigt finns tillgång till tvättstuga, latrintömning och tömningsplats för fasta tankar. Lekplatsen på stranden är mycket välutrustad. Här hittar du bland annat två studsmattor, linbana, kinesisk gunga, fotbollsmål och volleybollnät.

Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund
Att diska utomhus på sommaren var förr en självklarhet på svenska campingplatser. Här har man bevarat traditionen och campingvärden säger att folk gillar det. Men det finns förstås varmvatten.

Tillgänglighet – 3

Campingen är lummig men har ändå rikligt med öppna ytor. Tomterna är i huvudsak både plana och lättillgängliga och man står lite utspritt vilket känns trivsamt. Anläggningen består till största delen av gräsbevuxen mark med fasta grusvägar. En handikappanpassad toalett med dusch finns också och det är nog ganska okej att ta sig fram med rullstol.

Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund
Varje servicehuslänga innehåller flera snyggt renoverade badrum.

Allmänt – 4

Detta är en fantastiskt fin sommarplats med ljuvligt bad och vacker natur som snuddar på toppbetyg. Grillköket och glassbaren passar in bra i bilden. De utmärkta vandringslederna i alla riktningar ger möjlighet till motion och hundpromenader. Atmosfären känns familjär och kan rekommenderas, inte minst för barnfamiljer.

Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund
Rulla till toppen