Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

Publicerad: 2022-07-07   Uppdaterad: 2023-04-18

Flaminio Village Camping & Bungalow Park är namnet på en utomordentligt bra anläggning att bo på vid ett besök i Rom. Receptionen är inte bara öppen hela dygnet utan ger all information du kan behöva för att du smidigt ska kunna ta dig till den sevärda staden.

Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära
Trevlig restaurang och pizzeria med en mysig uteplats.

Läge – 5

Far du ringleden runt Rom tar du av vid avfart 6 mot Flaminio Centro och sedan är campingen skyltad. Personalen är mycket tillmötesgående och kommer att visa precis hur du tar dig de cirka 300 metrarna till metron. Det tar inte lång stund förrän du står i hjärtat av staden. Precis utanför campingen finns en Carrefour mataffär.

Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära
Barnens badrum var ett riktigt litet paradis.

Service – 5

Receptionen är öppen dygnet runt och som nämnts är personalen mycket hjälpsamma. Här är det lätt att tala engelska, vilket inte alltid är självklart i Italien. Det är cirka 250 meter mellan receptionen och campingtomterna men stora delar av dagen kan du åka med en liten shuttle-bil så att du slipper gå. Städningen av servicehuset tycktes pågå konstant. Restaurang och Pizzeria.

Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära
Campingen stod för gratis transport för trötta ben.

Standard – 5

Servicehuset är ett hygienens tempel. När man kommer in möts man av porlande vatten i en liten fontän ackompanjerat av klassisk bakgrundsmusik. Det är hög klass på duschar och toaletter. Barnen har en egen avdelning med toalettstolar, handfat och duschar i varierande storlekar, helt underbart fint gjort. Perfekta diskbänkar och jättestor tvättstuga. Välordnad serviceplats för husbilar. Pool.

Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära
Tvättinrättning i närmast amerikansk stil.

Tillgänglighet – 3

Det är väldigt lummigt där husvagnar och husbilar ska stå, och det är en viktig sak då här ofta är väldigt hett. Det var nästan 30 grader vid vårt besök i slutet av september. Men platserna är generellt ganska trånga och en del nästan oanvändbara på grund av träd. ”Gatorna” mellan tomterna är hårda men belagda med grus, i övrigt asfalt. Tror att det är okej att ta sig fram med rullstol, servicehuset är väl anpassat. Tomterna drar ner poängen.

Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära
Husbilsservice ordnad enligt konstens alla regler.

Allmänt – 5

Närheten till Roms centrum är det bästa med den här platsen, men också den höga service-graden och det fräscha servicehuset. Platsen tillhör ASCI och har du deras rabattkort har du också möjlighet att campa till förmånligt pris på våren och hösten. Vi har goda vänner som tyckte att det gick utmärkt att cykla in till staden. Det går att boka plats.

Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära
Rulla till toppen