Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

Publicerad: 2022-09-15   Uppdaterad: 2023-04-18

Skutberget är den mest närbelägna campingen för ett besök i Karlstad och därmed är det välkommet att anläggningen är öppen året om. Men som semestermål gör sig platsen allra bäst på sommaren när det är badväder.

Läge – 4

Campingen ligger vid Vänern sju kilometer väster om centrala Karlstad. Det är väl skyltat från E18. Det finns cykelbana in till staden och efter ett par kilometer har du också närliggande Bergvik köpcentrum med massor av butiker. Lokalbuss går strax utanför campingen.

Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid
Detta är det finaste servicehuset, här finns det mesta som campare kan behöva av service.

Service – 3

När vi kommer i mitten av juni är receptionen öppen hela dagarna och det går att beställa frukostbröd till klockan 8. Restaurangen öppnar först till midsommar och är bara i gång till första veckan i augusti. Bra informationsbroschyr om platsen finns. Campingområdet var välvårdat och städningen okej.

Men ska en lysrörsarmatur vara full av döda flugor precis när säsongen börjar?

Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid
Badet är jättefint och hit kommer inte bara campingens gäster utan mängder av Karlstadsbor. Både klippor och sand väntar.

Standard – 4

Det första du möter är receptionen i en ny och fräsch byggnad. Här ryms också butik och restaurang. Vi noterar ett bra utbud av broschyrer om Karlstad. Utanför finns lekplats med klätterställning, rutschkanor, stor hoppkudde och en kinagunga. De två servicehusen är snyggt målade i beige och rött. Kanske ser de nyare ut än de är, för invändigt finns tydliga spår av ålder, men det är kakel och klinkers som gäller.

Separata duschrum med handduschar och papper att torka sig på vid toalettbesöket är detaljer som värdesätts. Välutrustat kök i det ena servicehuset medan det bara är diskplatser i det andra. En stor tvättstuga finns, liksom en komplett serviceplats för husbilar och en välvårdad boulebana.

Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid
Du kan hyra både fyrhjulig cykel och vanlig cykel.

Tillgänglighet – 4

I det ena servicehuset finns handikapptoalett med dusch (lite knivig tröskel). Skötrum med badbalja i båda husen. Det är plant och vägarna är asfalterade. Tomterna är belägna på ett stort öppet fält och de är både plana och lättillgängliga. Det finns några separata husbilsplatser och dessa är riktigt trevligt gjorda med häckridåer och egen grill vid varje utrymme.

Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid
Stort kök med allrum finns i det nyaste av servicehusen.

Allmänt – 4

Skutbergets Camping tillhör den stora campingkedjan First Camp och det är en alldeles utmärkt plats att bo på vid ett besök i Karlstad. Är det sommar och varmt är badet anledning nog att bo här. Det är ett fantastiskt vackert område framför sandstranden vid Vänern. 

Vid anläggningen finns tre fotbollsplaner, beachvolleyboll, frisbee och flera promenadslingor i olika längder. Du kan även hyra fyrhjulig cykel/vanlig cykel, kajak och spela äventyrsgolf.

Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid
Rulla till toppen