Husvagn: Weinsberg CaraOne 400 LK

Publicerad: 2012-09-28   Uppdaterad: 2023-04-18

Lilla, behändiga resevagnen Weinsberg CaraOne 400 är instegsmodellen för familjen som är ute efter sin första, nya husvagn utan att behöva tömma hela sparkontot. Lite drygt 130 000 kronor för en sprillans ny husvagn är sannerligen inte vanligt. Inom koncernen Knaus Tabbert Group finns den dock i form av Weinsberg CaraOne 400 LK.  Men då får...

Lilla, behändiga resevagnen Weinsberg CaraOne 400 är instegsmodellen för familjen som är ute efter sin första, nya husvagn utan att behöva tömma hela sparkontot.

Lite drygt 130 000 kronor för en sprillans ny husvagn är sannerligen inte vanligt. Inom koncernen Knaus Tabbert Group finns den dock i form av Weinsberg CaraOne 400 LK.  Men då får man vara beredd på en sak. Nästan all onödig lyx är bortplockad.

En sak är säker i CaraOne 400 LK. Man går inte vilse. Men är det en liten och behändig resevagn man vill ha och som samtidigt rymmer en våningssäng så att småttingarna kan hänga med mamma och pappa på lite äventyr, fyller husvagnen sin funktion mer än väl.

Det handlar självklart inte om den allra nyaste inredningen och inte de hetaste designlösningarna, men prislappen är ju satt därefter. Det bör dock poängteras att den ”testade” husvagnen var utrustad med en mängd olika detaljer (se faktarutan).

Planlösningen är som sådan att våningssängen finns i aktern och den bäddbara sittgruppen i fören. Däremellan har vi toa/dusch, garderob och kök. Den sistnämnda avdelningen har trelågig spis, öppningsbart fönster, Midi Heki 70×50 (tillval), Dometic kyl/frys (110 liter) samt ett stänkskydd som förhindrar att flott från stekpannan hamnar på soffkuddarna. Men glöm det där med self-lock eller källsorteringskärl, här finns bara det nödvändigaste.

I hygienutrymmet ser det spartanskt ut men det fungerar klanderfritt och möjlighet att duscha finns också. Däremot letar vi förgäves efter både krokar och toalettrulleshållare. Känslan är ändå ganska skön när vi sittandes på toalocket tar en paus. Var det inte så här tanken med camping i husvagn var från början? Tak över huvudet. Bort från super-duper-elektronik och alla måsten. Fäll bara ned stödbenen, ut med solstolarna, koppla av och lyssna till fåglarnas kvittrande. Kort sagt, andas och njut.

Ungarnas våningssäng mäter 216×77 centimeter och det blir säkert dragkamp om vem som ska få den spännande överslafen. De vuxna har ingen fast säng utan de får bädda om i soffgruppen. När detta är klart står 196×140 centimeter till förfogande. Barnen har läslampa, fönster, ventilationslucka (vid den övre sängen) och ett draperi som skiljer sovplatserna från övrig bodel. Sängen vid sittgruppen har distansskivor runt om så att man slipper ligga direkt i anslutning till väggarna.

Eluttag finns, likaså jordfelsbrytare. I den rymliga gasolkofferten finner vi gasolregulator med säkerhetsventil. Ennyckelsystem tycker vi om, likaså det tredje bromsljuset. Sammanfattningsvis är CaraOne 400 LK en prispressare vars målgrupp troligtvis hellre främjar det rogivande campinglivet istället för att tömma hela sparkontot på till synes onödig bling-bling.  

 

FAKTA
Weinberg CaraOne 400 LK Golden Apple

Pris: 131 600:- (testad version 154 400:- med följande extrautrustning: AKS säkerhetskoppling, kassettrullgardiner, 12 V varmluftsfördelning, fast inbyggd 45 liters färskvattentank, rullbar 25 liters avloppstank, Midi Heki 70×50, insektsdörr, Truma Therme varmvatten, duschutrustning, bordslöpare, prydnadskuddar, textilfack, LED-spotlights och LED-vägglampor).

Antal bäddar: 4
Chassi: BPW med torsionsfjädring
Utvändig längd/bredd/höjd: 591/232/257 cm
Invändig längd/bredd/höjd: 400/216/196 cm
Totalvikt: 1 100 – 1 350 kg
Tjänstevikt: 905 kg

Husvagn: Weinsberg CaraOne 400 LK
Litet är det, men plats finns för att koppla av. Tygfickorna på väggen är tillval.
Husvagn: Weinsberg CaraOne 400 LK
Trelågig spis, 110 liter kyl/frys och stänkskydd. En fungerande köksavdelning i all enkelhet.