Husbil: Knaus Sky i 700 LEG

Publicerad: 2013-09-16   Uppdaterad: 2023-04-18

En skjutvägg som gör toalettutrymmet större, taksäng och långbäddar, panormautsikt från hytten och en 150 hästkrafters automat under motorhuven. Med Knaus Sky i 700 LEG färdas man onekligen med finess. Den finns många skäl till att mötet med Knaus Sky i 700 LEG blir mycket positivt. Det handlar om en mix av klass, användarvänlighet och...

En skjutvägg som gör toalettutrymmet större, taksäng och långbäddar, panormautsikt från hytten och en 150 hästkrafters automat under motorhuven. Med Knaus Sky i 700 LEG färdas man onekligen med finess.

Den finns många skäl till att mötet med Knaus Sky i 700 LEG blir mycket positivt. Det handlar om en mix av klass, användarvänlighet och små detaljer.

Nu bör det dock tilläggas att exemplaret Husvagn & Camping tittade på var rikligt utrustat med diverse paket och tillbehör, vilket uppgraderade priset från basutförandets 762 000:- till 948 900:-. Den största posten var automatväxel och 150 hästkrafter att jämföra med 115 hästkrafter och manuell växel i originalutförandet.

Från hytten har man närapå panoramautsikt. Andra goda ting som noteras bakom ratten är elektriskt uppvärmda och justerbara backspeglar, airbag även för passageraren, elektriskt fotsteg vid förardörren, ESP med traction control och backkamera. Dessutom är hyttstolarna av ny modell med justerbara vinkelställningar för såväl rygg som ben.

I entrén gläds vi åt att det finns såväl krokar som ett rymligt skoskåp. I det L-formade köket finns superb förvaring i form av ett rymligt skafferi med dubbla trådbackar. Ytterligare trådbackar finns i den största förvaringslådan. Handdukarna har fått en egen avskild avdelning och här finns trevliga/användarvänliga detaljer som kryddställ, dubbla 230-uttag, soft-close-funktion och tre brännare på rad. De sistnämndas placering gör att det trollas fram en arbetsyta på 30×45 centimeter. Tackar. Bakom ryggen noteras 190 liter kyl/frys med AES-funktion och ugn. Ventilation sker via öppningsbart fönster och taklucka.

Husbil: Knaus Sky i 700 LEG
Upp till fem personer får plats i den sköna sittgruppen.

Vi fortsätter till sittgruppen. Här är komforten i den bakre, bältade passagerarsoffan riktigt bra med plus för behagligt svankstöd. Bordet, som är format som en skridskooval, kan till vår belåtenhet justeras åt alla håll och kanter. Ljuset är gott med närhet till ett takfönster Midi-Heki (70×50) och belysning i taksängens underrede.

Taksängen, som hanteras manuellt, är en av tre fasta sängar i Knaus Sky i 700 LEG. De andra två är långbäddar som mäter 200×87 respektive 195×87 centimeter. Här är mittdelen utdragbar vilket kan omvandla två enkelbäddar till en stor dubbelsäng med breddmåttet 210 centimeter. Distansskivor är på plats, likaså vridbara spotlights och taklucka. Gott om utrymme är det i hyllorna för nattlektyr etcetera. Som rumsavskiljare finns två alternativ: tygstycke i all enkelhet eller fullt öppnad toalettdörr som integreras med väggen mellan duschkabinen och köket.

På tal om väggar och toalett. Vid första provsittningen var det lite trångt på toa. Det var innan vi upptäckte att det finns en smidig skjutvägg att tillgå. Vips blev ena väggen 24 centimeter längre och plötsligt var utrymmet till belåtenhet. Utöver denna finess finns även en kvartett krokar, 230-uttag, toalettrulleshållare, belysningsknapp på barnvänlig höjd samt exemplariskt mycket förvaringsutrymmen. Granne till toa är en separat duschkabin med tillhörande trätrall och takventil.

Husbil: Knaus Sky i 700 LEG
Med en smidig skjutvägg kan toalettutrymmet snabbt göras större.

Garderoberna är belägna vid fotändan på långbäddarna. De mäter 54/34/54 centimeter (hänghöjd/bredd/djup). Under fotändan på långbäddarna finns två rymliga förråd. I garaget finns knippet lastöglor. De löper på skenor för optimal surrning av persedlarna. Belysning finns på båda sidorna. Den behändiga serviceboxen på husbilens förarsida är uppvärmd och har ett extra stuvutrymme. När vi ändå är på utsidan kan vi nämna att ytterdörren är utrustad med fönster, förvaringsfack och papperskorg.

Ja, utrustning finns det gott om i Knaus Sky i 700 LEG. Men som sagt. Vi ska ha i åtanke att många av finesserna är hämtade från de digra tillbehörslistorna.

FAKTA
Knaus Sky i 700 LEG
Pris: Från 762 000:-. Detta fordon 948 900:- med extrautrustning: Deluxe dörrpaket, Fiat-paket, Media-paket, Sky i-paket, Dekor-paket, elektriskt trappsteg vid entrédörr, solskydd till vindruta, konvertering enkelsäng till dubbelsäng, Aldepanna, markis, trägolv till duschutrymme, 190 liter kyl/frys, vattenburen golvvärme, Truma Duo Comfort, fjärrvisning för Truma Duo Comfort, spiralfjädrar (Goldschmitt), chassiviktsökning (4,25 t), automat, värmeväxlare, garagedörr förarsida inklusive belysning, innertak textil, 150 hästkrafters motor.
Motor: Fiat Ducato 2,3 liter, 150 HK automat
Totallängd/höjd/bredd: 744/290/234 centimeter
Totalvikt/släpvikt: 3 500/2 000 kg i originalutförande
Tjänstevikt: 3 235 – 3 285 kg
Antal passagerare: 3
Antal bäddar: Upp till 6

Rulla till toppen