Elnagh T-Loft 530: Mellanklass till instegspris

Elnagh T-Loft 530: Mellanklass till instegspris

Publicerad

Elnagh, ett klassiskt varumärke som har funnits i 66 år. En intressant italienare som bjuder på många designmässiga pärlor, och det till ett mycket humant pris.

Vi har kikat närmare på den halvintegrerade serien T-Loft och den specifika modellen 530 som har planlösningen garage och höga långbäddar.

Serien består av ytterligare tre modeller där planlösningarna varierar mellan tvärställd dubbelsäng, queensbed och låga singelbäddar med fordonsbrett hygienutrymme längst bak. Likheten mellan de två sistnämnda modellerna, som alla mäter 741 centimeter, är att de från köket och framåt är identiska med varandra.

Sittgruppen har god sittkomfort och det stora panoramafönstret ger en ljus och luftig känsla.

Innan vi inspekterar interiören kikar vi på karossens uppbyggnad. Såväl bak-, sidoväggar som tak är träfria. Deras inre och yttre ytor är byggda med glasfiber, polystyren och komposit med härdplast i sandwichkonstruktionen. Vattentätt? Yes box! Golvet är även det träfritt, av glasfiber med ett material med hög isoleringsförmåga, något som de själva kallar iTech 4.0.

Bland utrustningen bör dubbla batteriladdare nämnas och när det gäller värme sitter den stora Trumapannan på plats och el-golvvärme finns också. Här finns ett spännande tillval som med all sannolikhet tilltalar många husbilsresenärer – kombinationen diesel/elvärme istället för gas/el, till en kostnad av 6 400 kronor.

När vi ändå är inne på kapitlet intressanta tillval finns även grå respektive svart hytt att spendera pengarna på. De är metalliclackade och kostar 6 710 kronor extra.

Litet och behändigt vinkelkök med gasolugn (motsatta sidan), soft close och utdragbart skafferi.

Vi slår oss ned i sittgruppen som håller god komfort (två tyger finns att välja mellan, vitt och mörkbrunt). Tack vare panoramafönstret infinner sig känslan av både behagligt ljus och luftig yta. Passagen mellan hytt och övrig bodel går lätt då soffbordet är hopfällbart. Bordet går även att skjuta i sidled så att femte sätet, vid entrén, får sin beskärda del. Bra.

Kikar upp på överskåpsluckorna som är av välvd karaktär. Det där med design är verkligen något som italienare kan. Vi kan också nämna eleganta ljuslister som applicerats vid såväl möbelmoduler i köket som i umgängesavdelningen.

Höga långbäddar är en populär planlösning för resenärer som har önskemål om stort garage.

Även i den separata duschkabinen hittar vi en innovativ skapelse. Visst, det är fejkat – men duschväggen ser ut att ha en 20 centimeter kaklad vägg. Här gäller takventil, medan toaletten har frostat fönster som ventilering. Tillsammans bildar de en rymlig avdelning när toadörren öppnas maximalt och blir till skiljevägg mellan fordonets främre och bakre del. Återgår till köket där vi noterar gasolugn, fläkt, kryddhylla, utdragbart skafferi, soft close och stänkskydd.

Linneförråd med utdragbar trådkorg. HÖGER: Dold lucka i köket som fungerar som skärbräda.

Sängalternativen i T-Loft 530 är två. Antingen de höga långbäddarna bak som är en populär planlösning bland de som önskar redigt garageutrymme (vi saknar dock lastöglor). Eller den ovanför sittgruppen placerade elektriska taksängen. Kanske inte gynnsamt placerad, då de i umgängesavdelningen måste flytta på sig om någon ämnar dejta kudden. På Elnaghs helintegrerade serie – Magnum – är taksängen framskjuten och placerad ovanför förarhytten.

Fuskkakel – elegant inramning i duschkabinen. HÖGER: Toa och dusch bildar ett stort hygienutrymme.

Hur ska vi summera Elnagh T-Loft 530? Med tanke på dels det estetiska och dels utrustningsnivån är det uppenbart att det här är en husbilsserie som kan komma att tilltala den stora, breda massan. För var kan vi på husbilsmarknaden finna mellanklassfordon till instegspris?

 • Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Vad sägs om sofistikerat och elegant, samtidigt som husbilen är fullsmetad med smarta och genomtänkta detaljer som gör campandet till en fröjd? Välkommen till det treaxlade flaggskeppet Dethleffs Globetrotter XLI 7850-2 DBM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-30 06:22

 • Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Ofta pratar vi om fransk charm, italiensk design och tysk ingenjörskonst. Men vad händer om man tar det sistnämnda och kryddar med de första två? Jo, något som i allra högsta grad påminner om Malibu.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-28 06:05

 • Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Finns det någon medelstor, enaxlad husvagn på den svenska marknaden som klarar av att förse sju personer med både bra och humana sovplatser? Tro det eller ej, men svaret är faktiskt ja. Häng med när vi kollar in Polar Edition 620 FWCA.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-26 06:12

 • Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  60 års erfarenhet av husvagnsbyggande, men tämligen okända på den svenska marknaden. Nu görs det en satsning på franska Caravelair – med fyra återförsäljare.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-21 07:44

 • Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  För cirka tio år sedan var alkovmodeller mer eller mindre dödsdömda, ja till och med utrotningshotade. Det mesta går emellertid i cykler och även om halv- och helintegrerade husbilar är populärare är inte "husbilarna med en bula på taket" på något vis ute ur leken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-02 07:35

 • Rapido M66: Fabulös fransos

  Rapido M66: Fabulös fransos

  För lite drygt två år sedan testade Husvagn & Camping husbilen Rapido M96. En modell som då var ny på marknaden. Nu är det dags att sätta tänderna i syskonet M66.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-29 06:49

 • Dethleffs Nomad 520 ELT: Öppen planlösning

  Dethleffs Nomad 520 ELT: Öppen planlösning

  Bland dryga dussinet olika husvagnmodeller inom Dethleffs Nomad finns det en ny planlösning för i år. En mycket öppen sådan. Det är med förtjusning vi tar oss an Nomad 520 ELT, som finns att beskåda hos DS Husvagnar i Hörby.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-26 06:16

 • Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen

  Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen

  Är ni ute efter en husvagn som kan användas året runt? Behöver ni även ha tillgång till fasta sängar för två vuxna och tre barn? Spana då in Adria Alpina 663 UK.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-24 07:10

 • LMC Style 400 F: Flexibel lösning

  LMC Style 400 F: Flexibel lösning

  Hur får man en minihusvagn att bli rymlig nog för två personer? Jo, man trollar bort sängen som LMC på ett mycket smart sätt har gjort på modellen Style 400 F.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-15 07:58

 • Knaus Van I 550 MF: Kompakt med generös känsla

  Knaus Van I 550 MF: Kompakt med generös känsla

  När man nämner ordet helintegrerad ser de allra flesta en stor och svulstig husbil med en sjusiffrig prislapp framför sig. Knappast modeller som kan vara med och utmana de potentiella kunderna som är ute efter ett kompakt fordon i sexmetersklassen. Men det finns undantag – som exempelvis Knaus VAN I 550 MF.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-05 07:28

 • McLouis Nevis 873 G: Dukat för festligheter

  McLouis Nevis 873 G: Dukat för festligheter

  Ung, snygg och modemedveten. Alla goda ting är tre och det råder inga som helst tvivel om att detta står för den italienska husbilstillverkaren McLouis. Det gäller dock att vara först till kvarn. Deras fordon tycks nämligen gå åt som smör i solsken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-02 07:29

 • Hobby Maxia 660 WQM: Futuristisk!

  Hobby Maxia 660 WQM: Futuristisk!

  Är du måhända ute efter en typ av husvagn som inte är som alla andra? Då bör du kika på Hobbys nya och minst sagt unika Maxia 660 WQM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-28 07:34

 • Weinsberg CaraOne 390 PUH: Liten vagn med stor potential

  Weinsberg CaraOne 390 PUH: Liten vagn med stor potential

  Det har blivit mer inne än någonsin att campa med ett litet fordon, och det gäller såväl husbilar som husvagnar. Weinsberg CaraOne 390 PUH är en nätt och behändig vagn att dra, samtidigt som den är förvånansvärt rymlig invändigt.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-08 06:54

 • Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

  Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

  Vill ni ha en semester som är fylld med glädje, äventyr och komfort de kommande åren? Önskar ni dessutom vara klimatsmarta och väljer bort charterresor till stora hotellkomplex med såväl vattenland som Bamseklubb? Då är det läge att tala i husvagnstermer.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-06 06:49

 • Hymer Grand Canyon S Crossover: Äventyraren!

  Hymer Grand Canyon S Crossover: Äventyraren!

  Husbilar har många uppskattade egenskaper. Frihet och flexibilitet hör dit, men med begränsningar. Att exempelvis köra ut på en fuktig gräsmatta kan betyda behov av bärgning!

  Första intrycket Håkan Johansson, 2022-07-04 07:09

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206