Carthago Liner For Two 53 L: Drömresan bokad

Carthago Liner For Two 53 L: Drömresan bokad

Publicerad

Den här gången har vi tittat närmare på ett exklusivt fordon vars utrustningsnivå har det där lilla extra. Carthago Liner for Two är dessutom vad den heter – en liner för två.

Byggd på Iveco med dubbelmonterade bakhjul.

Det finns campingfordon av alla de slag, samt ett och annat guldkorn. I den sistnämnda, förgyllda kategorin finns Carthago Liner for Two 53 L. En husbil där bara det bästa är gott nog.

Vi inleder med chassi och draglina. Den här husbilsmodellen går att få med chassi från två olika tillverkare. Antingen gäller Fiat Ducato i samarbete med Al-Ko, eller som i vårt fall Iveco Daily.

Här har emellertid tillvalslistan varit framme igen ty lilla motorn (156 hästkrafter) och den manuella växellådan har ersatts av 210 kusar och automat.

Elmanövrerad tv-schäslong.

Trots sitt namn Liner är det ingen mastodont att manövrera i trafik. Okej, den är metern längre än en medelstor husbil men det känns inte. Förhållandevis smidig blir betyget med ett plus i kanten för den framåtlutande instrumentbrädan som gör att man ser körbanan 2,77 meter framför bilen. Vi gillar även säkerhetskomponenterna ESP, ASR, Hill Holder, elektronisk startspärr, assistansdisplay och farthållare.

Innan vi kliver in tittar vi till garage och dubbelgolvskonstruktionen som består av ett centralt genomgående lastutrymme och en djup "källare" med stor uppställbar lastlucka i bodelsgolvet (se bild). Garaget å sin sida har låg och bekväm lasthöjd och invändigt är det 145 centimeter från golv till tak.

Mjuka och stilrena former i köket.

Lastluckorna är utrustade med gasfjädrar, golvet har halkskydd och det finns även lastsäkringssystem och utedusch. I detta utrymme är den maximala lastvikten 450 kilo.

Ibland händer det att vi använder oss av uttrycket "lika bra som hemma". Den här gången går vi ett steg längre. För i den här husbilen är det till och med bättre än hemma.

Skinnklädd lounge-sittgrupp med relaxnackstöd smakar mumma. Dessutom är avdelningen kryddad med elmanövrerad tv-schäslong och som pricken över i:et – en 40-tums-tv. Med hjälp av en fotpedal kan bordet skjutas i två riktningar.

Inte bara elegant i köket, utan även användarvänligt.

Vid soffhörnen finns två exklusiva och belysta vitrinskåp. Köket har mjuka former och en design som sällan eller aldrig går att skåda i en husbil.

Det utdragbara skåpet öppnar för ytterligare arbetsyta samt trollar fram dolda förvaringsutrymmen och källsorterings-kärl. Helt klart inte bara snyggt, utan även användarvänligt. Men var sover man? Jo, i nedsänkbara enkelsängar ovanför hytten.

Källare är kanske att ta i, men djupet i dubbelgolvet imponerar.

Bäddarna har 7-zons kallskummadrasser och ett punktelastiskt stötdämparsystem (Carawinx) som är uppvärmt  och ventilerande underifrån. Taksängarna är snyggt integrerade med övrig interiör och vet man inte om dem noterar man dem inte. De sänks ned extra lågt och det finns dessutom en praktisk, utdragbar trappa att tillgå. 

Avslutningsvis bör det nämnas att även om vi bara har vidrört några få detaljer säger dessa en hel del om Carthago Liner for Two. Kvalitet med stort K är en ledstjärna i hela fordonet. Men smakar det, så kostar det.

Hygienutrymmet.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1644 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 607 fristående campingplatser och 710 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 327 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-05

  • Campingkatalogen 2021

  • Husvagn & Camping 2021-04

  • Husvagn & Camping 2021-03

  • Husvagn & Camping 2021-02

  • Husvagn & Camping 2021-01

  • Husvagn & Camping Nr 12 2020

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206