Hobby Prestige 650 UFF: Nygammal favorit

Publicerad: 2021-05-11   Uppdaterad: 2023-04-18

Hos vissa syskonserier har planlösningen funnits sedan tidigare. Men inom Prestige är den ny för i år. Dubbelaxlade 650 UFf har nu hamnat under vår lupp.

Hobby Prestige 650 UFF: Nygammal favorit

I sedvanlig ordning bjuder Hobby på en stor portion hantverk och toppmodern teknik. Just detta exemplar är en stor husvagn för paret som önskar en extravagant vardag och att ha samma rymliga ytor som i en sommarstuga – samtidigt som de kan vara mobila och ha alla nymodigheter. Visst låter det intressant?

Prestige tillverkas i dussinet olika tappningar. Det finns med andra ord en hel del att välja mellan om inte vårt testobjekt skulle falla i smaken. 

Storleksmässigt tillhör 650 UFf mellanskiktet. Sex syskon är nämligen mindre medan fem är större. Av dessa har en kvintett utrustats med singelbäddar, lika många har fransk säng. Bara en modell utöver 650 UFf har en dubbelsäng. Det är Prestige 720 WQC, fast där är den tvärställd (se test i Husvagn & Camping nr 11/2020).

Hobby Prestige 650 UFF: Nygammal favorit
Högkvalitativ dubbelsäng i husvagnens front.

Vad bjuder Hobby på för nyheter 2021? När det gäller Prestigevagnarna har klädslar, träslag och färgsättningar uppdaterats. Resultatet har blivit en dynamisk serie som har en ljus och modern look. 

Hobby Prestige 650 UFF: Nygammal favorit
Breda kökslådor och utdragbart skafferi. Till höger skymtar ett högt, smalt kylskåp.

När det gäller specifika detaljer får vi skriva dit ny hörnbelysning, större lastlucka och spis från Thetford. Exteriört har samtliga serier, med undantag för Premium, fått nya gråa dekorfält på långsidorna som ger ett modernt och fräscht intryck.

Sist men inte minst har det även tillkommit en uppdaterad version av Hobby Connect som gör att du kan styra fordonets värme och belysningsfunktioner på distans via en smartphone.

Interiört är det framför allt tre avdelningar som förför oss – och det är sittgruppen som gör det allra bäst. I vagnens akterparti finns denna U-formade pärla. Soffan är lika stor som komforten är hög. I hörnen finns praktiska hyllor, läslamporna har pekfunktion och vi noterar även dubbla 230-laddningsuttag. Under var sin soffdyna finns värmepannan respektive färskvattentanken – båda enkla att komma åt. Även sovrummet och köket förtjänar högt betyg. 

I det förstnämnda utrymmet provar vi horisontell position ovanpå de tjocka komfortbäddmadrasserna. Betyget blir tummen upp och de svanhalsliknande läslamporna passar en bokmal som fisken i vattnet. Prima! Vi fyller på med detaljer som hyllor och laddningsuttag.

Dessutom kommer en trio öppningsbara fönster och en taklucka att ombesörja ventilationen med glans. I köksavdelningen är det stiligt värre, och det på tydligt Hobbymanér.

Hobby Prestige 650 UFF: Nygammal favorit
Separat duschkabin i en husvagn känns lyxigt.
Litet men effektivt i toalettutrymmet.

Men utseendet är som bekant inte allt. Ännu viktigare är det praktiska och användarvänligheten. Dit räknar vi ett utdragbart apoteksskåp, kryddhylla, breda förvarings-lådor samt ett högt, smalt och platsbesparande kylskåp. 

Ingen skugga ska falla över övriga avdelningar eller lösningar. Över lag är det komfort med stort K som gäller. Exempelvis finns separat dusch. Fast du får sätta dit en duschstång på egen hand, vilket i och för sig är plättlätt. På toa noterar vi en ny typ av taklucka och att belysningsknappen sitter på barnvänlig höjd. Entrédörren inkluderar papperskorg och dolda fack som kan ta hand om nycklar eller andra småpryttlar. Vid ingången finns även ett elegant, upplyst vitrinskåp som understryker vagnens tidlösa och samtidigt sofistikerade stil.

Avslutningsvis är det gott om packutrymmen. Exempelvis är garderoben väl tilltagen: 125 x 83 x 63 centimeter (höjd/bredd/djup). Under sängen är det soprent. Överskåpen är rymliga och har kraftiga gångjärn samt funktionen soft close.

Hobby Prestige 650 UFF: Nygammal favorit
Rulla till toppen