Etrusco I 7400 QB: Modern miljö

Ljus och ytterst modern inredning.

Etrusco I 7400 QB: Modern miljö

Publicerad

Tilltalas ni av tysk ingenjörskonst? Går ni samtidigt igång på ett modernt designspråk? Husbilstillverkaren Etrusco står för både och, med det bästa från två världar.

Etrusco är ett italienskt varumärke som tillhör den tyska Hymergruppen där delar av deras husbilsflotta tillverkas av Laika. Hängde ni med?

Att låta passion och kunskap samsas är utan tvekan ett vinnande koncept där tysk konstruktionsprecision kombineras med italiensk design.

Att det i grund och botten är en "italienare" märks tydligt på färgharmonin. Här gäller en sofistikerad mix av vitt (övre partier), brunt (golv och möbelmoduler) och grått (klädsel) i en ytterst modern miljö. Som bekant får man nästan alltid elegans när det romansktalande folkslaget är involverat i husbilsbyggen – Etrusco är som synes inget undantag.

Dubbelsängen har så kallade "tallriksfjädrar" för bästa möjliga komfort.

Att hela deras fullvuxna husbilsflotta har 3 500 kilo totalvikt (3 650 kg som tillval) gör inte saken sämre, tvärtom. Detta bör göra Etrusco till ett hett villebråd för alla som tog körkortet efter 1 juli 1996 och bara har körkortsbehörighet B. Samtidigt får man hålla koll på att tjänstevikt och totalvikt harmonierar så att det inte blir övervikt.

Totalt omfattas deras serieproduktion av två alkover, nio halvintegrerade och en kvartett helintegrerade modeller. Det är inom den sistnämnda grupperingen som vi, hos importören Lindströms Husbilar & Husvagnar, har tagit sittning bakom ratten i en I 7400 QB.

Är man inte förälskad i lösningen med dubbelsäng finns även alternativet rejält tilltagna långbäddar (215 respektive 210 centimeter långa), och tycker man att 7400-duon är för stor kan man välja någon av de två olika 6900 istället. De har samma planlösning som sina storasyskon men är 43 centimeter kortare. Således är de något smidigare att handskas med i såväl trafik som vid rangering.

Litet kök, men likväl fungerar det utmärkt.

Vi inleder rundvandringen med ett litet frågetecken som måste klargöras. I faktarutan har vi kritat dit siffrorna 212 centimeter invändig höjd.

Det är en sanning med viss modifikation, ty detta gäller i köksutrymmet. Det finns nämligen tre olika takhöjder, vilket i sin tur avslöjar att golvet är i olika nivåer.

Vid sittgruppen är det två meter medan 194 centimeter gäller i sovrummet och i de sanitära avdelningarna. Det finns emellertid en träskiva i duschen som kan lyftas bort så att det blir två meter från golv till tak även här.

I och med att duschstång finns, kan utrymmet även användas som torkrum.
Stor kyl välkomnas av de allra flesta.

Den breda dubbelbädden visar sig vara utrustad med komforthöjande, fjädrande tallriksplattor istället för en vanlig ribbotten. Det finns olika namn för denna typ av system, den italienska tillverkaren kallar det för Clima-Plux.

Garderober är placerade på var sin sida om sängen. I denna avdelning gör vi även tummen upp för att det finns både ett takfönster och en takventil samt att läslamporna har integrerade USB-laddningsuttag.

De skrymmande persedlarna tar givetvis plats i garaget som har lastluckor på båda karossidorna (105 x 90 respektive 65 x 90 centimeter). I lastutrymmet noterar vi belysning, 230-uttag och lastöglor att säkra grejerna i.

Däck från Michelin tyder på kvalitet.

Bra detaljrikedom gäller i båda hygienutrymmena. Även om det handlar om småsaker som tvålpump, toalettrulleshållare och handduksstång i duschen, för att nämna ett axplock, känns det genomtänkt. Ingen åverkan behöver således göras på väggarna på egen hand.

Vinkelköket är inte det största på marknaden, men likväl fungerar det mycket bra. Måhända är skafferiet i djupaste laget. I gengäld sätter vi plus för stor kyl/frys, funktionen soft close (både lådor och överskåp) samt för en köksfläkt. 

I sittgruppen finns det utrymme för sex personer. Vi noterar en skolåda under det så kallade femte sätet bakom passagerarstolen. Markis, backkamera och en 22-tums-tv (ovanför kylskåpet) understryker det vi tidigare tycktes skåda – det är bara att vrida på nyckeln och påbörja äventyret.

 • Weinsberg CaraOne 400 LK: För den lilla familjen

  Weinsberg CaraOne 400 LK: För den lilla familjen

  Är det möjligt att bygga en barnkammarmodell med våningssäng i en husvagn som endast är fyra meter invändigt? Jodå, Weinsberg kan minsann och det via sin CaraOne 400 LK.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-01-18 07:43

 • Knaus Van TI Vansation 640 MEG: Manlig sensation

  Knaus Van TI Vansation 640 MEG: Manlig sensation

  Modellserien Knaus Van TI Vansation gjorde en bejublad comeback under fjolåret. Nu utökas duon med en tredje medlem, som till skillnad från sina syskon är byggd på MAN.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-01-14 07:10

 • Hobby Beachy 420: Strandraggaren

  Hobby Beachy 420: Strandraggaren

  Årets mest iögonfallande nyhet från Hobby är utan tvekan husvagnsserien Beachy. En unik konstruktion som är starkt inspirerad av vanlife-trenden, ty det flirtas hej vilt med målgruppen – unga nytillkomna campare.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-01-11 07:54

 • Bürstner Kampen 4x4: Fyrhjulsdriven skogsmulle

  Bürstner Kampen 4x4: Fyrhjulsdriven skogsmulle

  Den har tvåhjulsdrift tills du trycker på knappen till vänster om ratten. Vips, så har plåtisen Bürstner Campeo 4x4 förvandlat sig till ett skogsmullecampande fordon som kan brukas även offroad.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-01-04 07:03

 • Kabe Estate 520 XL: Omarbetad efterföljare

  Kabe Estate 520 XL: Omarbetad efterföljare

  En helt ny husvagn har presenterat sig. Estate heter serien som är en reviderad arvinge till Kabes populära Classic. Vi har kikat på 520 XL som har fransk bädd.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-12-20 07:01

 • Sun Living C65 SL: Smal, smärt och smidig

  Sun Living C65 SL: Smal, smärt och smidig

  Tillhör ni dem som anser att plåtisarna är något för små och de normalstora husbilarna är lite väl skrymmande? Kolla då in den sprillans nya modellen Sun Living C 65 SL som är ett alternativ någonstans mitt emellan ovan nämnda husbilskonstruktioner.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-12-17 07:23

 • Eriba Touring 820: Handbyggd 007

  Eriba Touring 820: Handbyggd 007

  Tänk er en handbyggd husvagn. Ett campingfordon som dessutom tagit hem en triumf i ärofyllda Red Dot Design Award (2019). Alldeles riktigt, det handlar om den unika, smakfulla och minst sagt sofistikerade Eriba Touring 820.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-12-13 07:41

 • Chausson X550: Nutid eller framtid?

  Chausson X550: Nutid eller framtid?

  Innovativt och futuristiskt. Dessa ledord tar Chausson allt som oftast till när de lanserar nya spännande fordon – korta och übercharmiga X550 Exclusive Line är inget undantag.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-12-08 07:45

 • McLouis MC4 873G: För livsnjutare – av livsnjutare

  McLouis MC4 873G: För livsnjutare – av livsnjutare

  Mellanklassfordon med premiumlook. Beskrivningen stämmer till punkt och pricka när det gäller italienska McLouis. Vi har provat modellen 873G med höga långbäddar.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-11-24 07:27

 • Polar 680 QB VK Customized: Femstjärnig vistelse

  Polar 680 QB VK Customized: Femstjärnig vistelse

  I väntan på att 2022-modellerna ska rulla in till återförsäljarna sätter vi klorna i en baddare från 2021 som bjuder på stjärnglans – Polar 680.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-11-18 07:37

 • LMC Style 582 K: Premiärvagnen

  LMC Style 582 K: Premiärvagnen

  Tillhör ni dem som hyrt husvagn under året och känt – det här är vår grej! Går ni kanske nu och funderar på att köpa en sprillans ny vagn som ska tilltala såväl er som barnen och plånboken? Då kan LMC Style 582 K vara fordonet ni ska kika närmare på.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-11-16 07:02

 • Kabe Ametist 560 GLE: För alla med höga krav

  Kabe Ametist 560 GLE: För alla med höga krav

  Ametist kommer från grekiskan och betyder icke berusad. Smyckestenen ansågs nämligen ha tillnyktrande effekt. Denna ädelsten finns runt om i hela världen, även om vi i Sverige gärna vill slå oss för bröstet och propagera för att vi har de allra finaste – fast då som en husvagnsserie hos Kabe.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-10-26 07:28

 • Roller Team Kronos 274 TL: Stilig 20-åring

  Roller Team Kronos 274 TL: Stilig 20-åring

  Ute efter en husbil som är ämnad för barnfamiljer? Vill man samtidigt ha en ljus och modern inredning samt en prislapp som inte gör ett stort hål plånboken, ja då bör man inspektera Roller Team Kronos 274 TL.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-10-22 07:57

 • Hobby OnTour 470 UL: Storleken är inte allt

  Hobby OnTour 470 UL: Storleken är inte allt

  Störst går först och "bigger is better". Det finns massvis med uttryck som anspelar på att ju större saker och ting är, desto bättre är de. Lilla, resevänliga Hobby OnTour 470 UL bevisar i flera fall motsatsen.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-10-18 07:45

 • Carthago Chic C-Line I 4.9 LE L: Glitter och glamour

  Carthago Chic C-Line I 4.9 LE L: Glitter och glamour

  Carthago chic c-line är en premiumserie med stort P. Står det dessutom superior på karossen, ja då har man tillgång till den mest exklusiva varianten som närapå snuddar vid en Liner. Vi har kikat på modellen I 4.9 LE L som har de populära singelbäddarna.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-10-11 07:19

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1680 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 637 fristående campingplatser och 741 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 302 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-01

 • Husvagn & Camping 2021-12

 • Husvagn & Camping 2021-11

 • Husvagn & Camping 2021-10

 • Husvagn & Camping 2021-09

 • Husvagn & Camping 2021-08

 • Husvagn & Camping Nr 7 2021

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206