Weinsberg CaraCore 700 MEG: Specialbyggd!

Weinsberg CaraCore 700 MEG: Specialbyggd!

Publicerad

Notera de något annorlunda hyllorna/facken vid sidan av sängen.

Är verkligen Weinsberg ett instegsmärke? Svaret blir nog både ja och nej, beroende på vem eller vilka man frågar. Pratar vi koncernspråk och syskonen Knaus och Tabbert, blir svaret naturligtvis ja. När Husvagn & Camping kikar på helintegrerade CaraCore 700 MEG lutar det betydligt mer åt ett nej.

Redan när CaraCore lanserades för några år sedan kändes det som att tillhörigheten mer liknade segmentet mellanklass än att husbilen räknades in bland de som skulle attrahera förstagångsköparna. Och lita på en sak – bra har dessutom blivit ännu bättre – på bara ett par år.

Vad som är unikt med den här husbilen är att den har byggts med tekniken superlight. Kort förklarat handlar det om lättviktskonstruktioner av en mängd olika komponenter. Det bör betonas att det är just nu bara CaraCore 700 MEG och alkoven CaraHome 650 DG som har maximerad vikt-besparing inom Weinsbergs husbilsflotta.

Sober färgsättning och samtidigt ett modernt formspråk.

I ärlighetens namn blir jag faktiskt en smula överraskad över hur fort utvecklingen har gått och det gäller många varumärken i allmänhet, och tyska Weinsberg i synnerhet. Från att ett tag ha varit "de där billiga husbilarna och husvagnarna med orange strajpning" har de klättrat en mängd pinnhål på skalan inom både formspråk och kvalitetsfunktioner. 

I just denna modell är den sobra färgsättningen (brunt och grått) så tilltalande att den bör passa i stort sett alla målgrupper. Lägg till rundade möbelmoduler (tänker närmast på överskåpet vid sittgruppen) som oftast bara "dyrare" varumärken stolt kan visa upp. Kylskåpet är så snyggt integrerat i möblemanget att man knappt ser att det ens finns där. 

Tv:n å sin sida är dold i ett skåp bakom den bältade soffan, och på tal om sitt-platser noterar jag ett femte säte bakom passagerarstolen.

Det finns även Aguti-stolar (Premium eller Exklusiv) att finna på tillvalslistan.

Det bör i och för sig lyftas fram att detta är ett tillval där man så att säga färdas baklänges. Toalett och dusch har separata platser. Det sistnämnda utrymmet kan även användas som "torkskåp" för eventuellt våta ytterplagg. Allt detta leder onekligen till ordet genomtänkt.

Dessutom finns det dubbla, fasta sängplatser. Dels de populära höga singelbäddarna, vars lösning leder till ett packvänligt garage, men även en taksäng med väl tilltaget mått.

Om vi backar tillbaka till ovan nämnda stuvutrymme är det stora garagedörrar på båda sidor av fordonet. På insidan av detsamma finner vi såväl belysning som lastsurrningsöglor. Mer inom den exteriöra ronden som är värt att veta: hagelbeständigt GFK-tak är på plats, likaså aluminiumfälgar (tillval) och en front med LFI-teknologi (Long Fiber Injection).

Taksängen påverkar inte entrén i nedfällt läge.

Även vattenfiltersystemet "bluuwater", Easy-Travel-Box (som inkluderar vattenpåfyllning, kran för färsk- och avloppsvatten samt 230V med Euro externanslutning kan vi addera till utrustningen. Jodå, förtältslampan har rörelsedetektor.

Om vi slänger ett getöga på faktarutan noterar vi att en mängd tillval har applicerats. Dessa svingar också upp prisbilden till närmare ett sjusiffrigt belopp. Mest iögonfallande bland extrautrustningen är naturligtvis värmepaketet från Alde (28 000 kronor bara där) som understryker det vi tidigare tog upp – är det verkligen en instegshusbil?

Elegant rundning på överskåpet ovanför sittgruppen.

Finns det några nackdelar? Beroende på vad man tycker om och vilken typ av fordon man är ute efter blir svaret – ja, det finns alltid några detaljer att peka på. Som exempelvis nivåskillnad mellan hytt/sittgrupp och övrig bodel. Eller att köksavdelningen saknar fläkt och att den samtidigt kan anses vara i minsta laget (av en sann husmor).

Vi campingentusiaster kommer alltid att ha olika uppfattningar om saker och ting. Ingenting är egentligen fel – bara en fråga om tycke och smak.

Är det så att man anser att 700 MEG är en smula för stor finns det två mindre syskon i sortimentet också: 650 MEG (med toa/dusch i samma utrymme och köket på motsatta sidan jämfört med testad modell) och 650 MF som är utrustad med fransk sänglösning. Dessa båda är endast 699 centimeter långa.

 • Adria Twin Sports 640 SGX: En äventyrlig nykomling

  Adria Twin Sports 640 SGX: En äventyrlig nykomling

  Först kom modellerna Twin Axess, Twin Plus och Twin Supreme. En trio som omgående rönte succé. Nu har Adrias plåtisfamilj fått tillökning i Twin Sports – en lite äventyrligare serie med pop-up-tak.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-06-21 07:22

 • Hobby OnTour T65 GE Forsberg Edition: Packat & klart

  Hobby OnTour T65 GE Forsberg Edition: Packat & klart

  Vad sägs om mycket husbil för pengarna? I det här fallet handlar det om ett välrenommerat varumärke som också står sig mycket bra på andrahandsmarknaden. Välkomna att kika närmare på Hobby OnTour i en speciell tappning – Forsberg Edition.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-24 07:10

 • Hobby Maxia 495 UL: Premiumkänsla!

  Hobby Maxia 495 UL: Premiumkänsla!

  Det blir endast två modeller i inledningsskedet. Fast det är inte så bara. Maxia är en sprillans ny serie från Hobby och den är fylld med premiumkänsla.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-19 07:35

 • Bürstner Copa C 500 Active: Flexibel familjevan

  Bürstner Copa C 500 Active: Flexibel familjevan

  Plåtisar i all ära. Fast vill ni ha ett ännu mindre campingfordon som samtidigt ska agera personbil, ja då kan Bürstners charmiga Copa C 500 Active vara ett hett alternativ.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-16 07:08

 • Knaus Südwind 460 EU: Nätt 60-åring i fräck skrud

  Knaus Südwind 460 EU: Nätt 60-åring i fräck skrud

  1962 lanserade Knaus sin första Südwind. Således har vi med en 60-årsjubilar att göra. Vi har valt att titta på en av de små vagnarna som har en klassisk och mycket omtyckt planlösning – 460 EU.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-10 06:29

 • Weinsberg Caracito 450 FU: Bara el såklart!

  Weinsberg Caracito 450 FU: Bara el såklart!

  Okomplicerad och utan gasol. Weinsberg CaraCito som bara drivs med el känns verkligen rätt i tiden. Det kan även konstateras att ingen av de fem olika modellerna gör några större hål i plånboken. Vi har kikat på 450 FU med planlösningen U-sittgrupp och fransk säng.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-25 07:05

 • Pilote P696U: Liten och ändå stor

  Pilote P696U: Liten och ändå stor

  Franska tillverkare kan det där med att trolla. I alla fall med husbilar. För att få ett litet campingfordon på under sju meter att bli stort krävs nämligen ingenjörskonst på hög nivå. I detta fall handlar det om Pilote P696U.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-21 07:49

 • Dethleffs Alpa 7820-2: Lyxigt för två

  Dethleffs Alpa 7820-2: Lyxigt för två

  En husbil byggd för två personer. Då betyder det väl ett litet, smidigt och behändigt fordon? Så borde det kanske vara, men inte inom serien Dethleffs Alpa – för där är hela kvintetten husbilar resliga av sig.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-19 07:20

 • Adria Alpina 583 LP: Redo för en vargavinter

  Adria Alpina 583 LP: Redo för en vargavinter

  Sveriges mest sålda husvagnsmärke de senaste åren. Egentligen behöver man inte säga mer än så. Det talar sitt tydliga språk. Adria är både designade och utrustade för högsta möjliga prestanda till bästa tänkbara pris. Denna gång utför vi en "favorit i repris" då vi åter sätter tänderna i en Alpina 583 LP.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-05 07:39

 • Malibu I 490 LE: Stiligt syskon

  Malibu I 490 LE: Stiligt syskon

  Klart och tydligt står det Malibu – a company of Carthago på karossidan bredvid entrédörren. När vi stiger in blir det synnerligen uppenbart att det här är ett varumärke som förpliktar och det klarar denna husbil med bravur.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-03-15 07:02

 • Knaus Südwind 500 FU: Ikonisk 60-åring

  Knaus Südwind 500 FU: Ikonisk 60-åring

  Visst, det var Schwalbennest (Svalboet) som lanserades allra först av Knaus 1961. Året efter kom Südwind som i allra högsta grad lever vidare som en av de mest ledande modellserierna i husvagnsbranschen – alla varumärken inkluderade.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-03-11 07:06

 • Hymer ML-T 570 Crossover: Grovmönstrat äventyr

  Hymer ML-T 570 Crossover: Grovmönstrat äventyr

  Hymer ML-T 570 Crossover är inte bara en udda husbil. Den är kaxigast i klassen och inbjuder till något som de konventionella husbilarna aldrig kommer att mäkta med – ett äventyr även vid sidan av vägen!

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-03-03 06:19

 • Dethleffs C´Joy 480 FSH: Prispressad serie

  Dethleffs C´Joy 480 FSH: Prispressad serie

  Finnes: Välrenommerat varumärke. Synnerligen prisvänlig vagn. Låg vikt. Fem olika skepnader. Sökes: Nytillkomna campare som inte vill offra en halv förmögenhet på en sprillans ny husvagn.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-03-01 07:40

 • Sunlight Cliff 600 RT Adventure: Vanlife de Luxe

  Sunlight Cliff 600 RT Adventure: Vanlife de Luxe

  Sunlight må vara ett varumärke som prismässigt ingår i kategorin "något billigare". Men när vi sätter tänderna i deras Cliff 600 RT Adventure Edition med pop-up-tak blir vi en smula förvånade. Det har nämligen inte snålats in på en enda pinal.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-02-09 07:06

 • Caravelair Artica 542: Made in France

  Caravelair Artica 542: Made in France

  En trotjänare gör nu en spännande entré på den svenska husvagnsmarknaden – Caravelair. Vi åkte ut till Mobilen Stockholm och satte tänderna i modellen Artica 542.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-02-07 08:45

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1710 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 640 fristående campingplatser och 767 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-07

 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

 • Husvagn & Camping 2022-04

 • Husvagn & Camping 2022-03

 • Husvagn & Camping 2022-02

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206