Fiffigt för navigatorn i surfplattan

Publicerad: 2013-10-02   Uppdaterad: 2023-04-18

Backkamera, GPS, mobiltelefon…den senaste prylen, en Ipad mini, fick helt enkelt inte plats. Vi löste problemet genom att utnyttja backkameran som en hållare för ”minipaddan”. Text: Mats AnderssonFoto: Eva-Britt Andersson Detta är förstås inte en lösning som passar alla, men om backkameran stämmer hyggligt i storlek med din surfplatta, då är detta ett enkelt och...

Backkamera, GPS, mobiltelefon…den senaste prylen, en Ipad mini, fick helt enkelt inte plats. Vi löste problemet genom att utnyttja backkameran som en hållare för ”minipaddan”.

Text: Mats Andersson
Foto: Eva-Britt Andersson

Detta är förstås inte en lösning som passar alla, men om backkameran stämmer hyggligt i storlek med din surfplatta, då är detta ett enkelt och billigt sätt att få två prylar att se ut som en.

Vi använder numera för det mesta surfplattan i stället för en GPS som navigator. Navigationsprogrammen för mobil och surfplatta är på god väg att ta över de traditionella GPS-lösningarna. Den litet större skärmen är en klar fördel.

Så här gjorde vi:

En bit vanligt resårband knöts runt surfplattan med fodral och träddes sedan över backkameran.
För det mesta är paddan öppen med navigationsprogrammet på, men om vi vill använda backkameran är det bara att fälla ihop surfplattan och öppna kameran.

 

 

Fiffigt för navigatorn i surfplattan
Vill du använda backkameran slår du bara ihop surfplattan.
Fiffigt för navigatorn i surfplattan
En liten bit resårband från sybehörslådan funkar perfekt. Det fordras ett fodral till surfplattan – resårbandet träs över backkameran och surfplattan med fodral.