Felaktig besiktning kan ha drabbat flera husbilar

Publicerad: 2016-10-20   Uppdaterad: 2016-10-20

Bilprovningen meddelar i ett pressmeddelande att man har anmält en före detta anställd i Varberg för tjänstefel. Nu misstänks flera husbilar har godkänts på felaktiga grunder. Efter en intern utredning i oktober uppdagades att en besiktningsingenjör på Bilprovningens station i Varberg inte följt Transportstyrelsens och bolagets egna rutiner för besiktningar av husbilar. Att rutinerna inte...

Bilprovningen meddelar i ett pressmeddelande att man har anmält en före detta anställd i Varberg för tjänstefel. Nu misstänks flera husbilar har godkänts på felaktiga grunder.

Efter en intern utredning i oktober uppdagades att en besiktningsingenjör på Bilprovningens station i Varberg inte följt Transportstyrelsens och bolagets egna rutiner för besiktningar av husbilar.

Att rutinerna inte har följts innebär att personen kan ha begått tjänstefel även om det i dagsläget inte finns några bevis på att husbilar felaktigt godkänts på grund av dessa avsteg. Avvikelserna från de ordinarie rutinerna utreds nu av polismyndigheten.

Efter de framkomna bristerna valde medarbetaren att sluta sin anställning och Bilprovningen undersöker nu dennes besiktningar för att identifiera de husbilar där det skulle kunna finnas risk för brister.

För att värna trafiksäkerheten kommer ägarna till dessa husbilar att bli kontaktade via brev inom kort och erbjudas en kostnadsfri besiktning.
– Har man besiktat sitt fordon hos Bilprovningen ska man kunna lita på bedömningen. Vi tummar aldrig på kvaliteten. Därför vill vi försäkra oss om att besiktningarna på dessa husbilar utförts korrekt, säger Bilprovningens vd Benny Örnerfors i ett pressmeddelande.

Missa inte att gilla Husvagn & Camping på Facebook!

Rulla till toppen