Smarta finesser fick pris

Publicerad: 2017-01-17   Uppdaterad: 2023-04-18

CMT-mässan är i full gång. En av höjdpunkterna är European Innovation Award som utses av 14 europeiska tidskrifter. Priset utses bland annat i kategorierna teknik, uppkoppling och totalkoncept. Uppkopplingspriset gick till Kabe för Smart D-systemet, som innebär att husbils- eller husvagnsägaren kan övervaka sitt fordon. Funktionen håller bland annat koll på färskvattennivå, gråvattennivå, batterispänning, belysning,...

CMT-mässan är i full gång. En av höjdpunkterna är European Innovation Award som utses av 14 europeiska tidskrifter. Priset utses bland annat i kategorierna teknik, uppkoppling och totalkoncept.

Smarta finesser fick pris

Uppkopplingspriset gick till Kabe för Smart D-systemet, som innebär att husbils- eller husvagnsägaren kan övervaka sitt fordon. Funktionen håller bland annat koll på färskvattennivå, gråvattennivå, batterispänning, belysning, luftkonditionering, värmepanna och temperatur. Funktionen kan också larma när det är dags för service eller om en säkring lösts ut.

Vid sidan om den fysiska skärmen i husbilen eller husvagnen finns också en mobilapp som kallas Kabe Smart D Remote. Appen kommunicerar med fordonet via ett 4G-modem.

Smart D är standard på Kabe Royal, Hacienda och Imperial. Smart D Remote är standard på Imperial.

Smarta finesser fick pris

Teknikpriset gick till det liggande Slim Line-kylskåpet i Hobby Vantana. Kompressorkylskåpet har en kapacitet på 90 liter och mäter 1,40 meter på bredden. Det finns tre dörrar varav en av dem är utdragbar och har plats för flaskor. Målet har varit att utnyttja utrymmet smartare än med vanliga kylskåp.

Rulla till toppen