Här är årets bästa husbilar och husvagnar

Publicerad: 2017-02-17   Uppdaterad: 2017-02-17

Juryn som utser mässans bästa husbilar och husvagnar på Caravan Stockholm satte igång direkt när portarna öppnades – och nu kommer resultatet. ”Best in Show”-vinnarna utses av en tung branschjury och delar ut pris i åtta kategorier. Juryn består av Stefan Janeld från Husbilen Test, Torbjörn Stålenhag från Allt om Husvagn & Camping, Mikael Galvér...

Juryn som utser mässans bästa husbilar och husvagnar på Caravan Stockholm satte igång direkt när portarna öppnades – och nu kommer resultatet.

”Best in Show”-vinnarna utses av en tung branschjury och delar ut pris i åtta kategorier. Juryn består av Stefan Janeld från Husbilen Test, Torbjörn Stålenhag från Allt om Husvagn & Camping, Mikael Galvér från Husbil & Husvagn och Håkan Johansson från Fritidsmagasinet Caravan.

Tävlingen ska fungera som en vägvisare för köpare som är ute efter en bra husbil eller husvagn.

Husbilar

Helintegrerad: Dethleffs Trend i7057 EB
En välbyggd och välutrustad helintegrerad husbil till ett bra pris. Inte billigast eller dyrast utan en bra kompromiss sett till utrustningsnivå och funktion. Hög kvalitetskänsla.

Halvintegrerad: Chausson 630 Welcome
Bryter med traditionerna på ett lyckat vis. Öppen och ljus bodel med flexibel sänglösning som ger rymd. Bra baksäteskomfort med två skilda stolar.

Kompakt: Globe Traveller Voyager Z
En inredd skåpbil, så kallad plåtis, utan skåpbilskänsla. Unik bodel för denna biltyp. Mycket välutrustad. Stort plus för bagagelucka istället för bakdörrar.

Mest för pengarna: Laika Ecovip 309 Toscana Edition
Premiumkvalitet till mellanklasspris och dessutom mycket välutrustad. Hög byggkvalitet med många praktiska detaljer och genomtänkta lösningar. Bekväm och ombonad.

Husvagnar

Bästa resevagn: Hymer Eriba Troll
För sin smidighet, för sin vikt och kul men beprövade lösningar, en klassiker som gör comeback i Sverige.

Bästa barnkammarvagn: Kabe Classic 780 DGDL
Får priset för sin utmärkt fina barnkammare. Vagnen har också gott om förvaring, rymmer och fungerar bra för en stor barnfamilj.

Bästa långliggarvagn: Polar 730 TRLB
Polarvagnen är vagnen för den som inte vill kompromissa. Induktionshäll i köket, förbränningstoa och modern smartphoneteknik med övervakning och styrning av många funktioner.

Mest för pengarna: Hobby Prestige 660VFC
Hobby Prestige 660VFC är en vagn som passar många. Ett fantastiskt hygienutrymme, mycket fin sittgrupp och ett vinkelkök med fina arbetsytor, garderob vid entrén och allt till ett mycket rimligt pris.

Rulla till toppen