Sveriges roligaste bilannonser

Publicerad

Vi som jagar begagnad bil har nog alla stött på en och annan märklig annons på Blocket. Här är en underbar samling av både bra och roliga annonser från "Best of Blocket".

När man letar begagnad bil finns det annonser som får en att höja på ögonbrynen. Texten kan vara halsbrytande felaktig, och skriven av någon som uppenbarligen inte alls har några kunskaper om bilar. I andra änden finns det de som mycket skickligt utnyttjar det begränsade formatet till att presentera riktigt bra historier.

En trend vi sett de senaste åren är att lägga ut "hämndannonser" på Blocket. Ganska nya men krånglande bilar – som inte åtgärdats trots otaliga verkstadsbesök – säljs för ett riktigt lågt pris. Annonstexten är ofta fylld av en lång uppräkning av alla fel som uppstått. Bilägaren är helt uppenbart inte alls nöjd med varken modellen, bilhandlaren eller verkstaden. Den här typen av "reklam" uppskattas förstås inte av biltillverkarna då annonserna ofta får stor uppmärksamhet. 

Och sen har vi de alltid lika roliga "särskrivarna". Säljer man kassaapparater är det inte lyckligt om det står "kassa apparater". Eller kaffemaskinen som kan skumma mjölken och beskrivs som en "skum maskin".

Alla de här lustigheterna är samlade på entusiastsajten "Best of Blocket". Här har vi plockat ut några av de roligaste bilannonserna och precis som "Best of Blocket" vill vi understryka att detta är autentiska annonser.


Drömmer du om en husbil? Då är det här en mardröm...

Husbil Mercedes 508 "Big Sluggo"

Drömmarna om en husbil är starka, för många. Men i det här fallet skulle köparen undersökt sitt objekt lite mera noggrant.

Bilen kostade 25.000 kronor men motorn rasade redan på premiärturen och det kostade ytterligare 25.000 att fixa. Batterierna till bodelen får ingen laddning, besiktningen slog ner på bromsarna, bilen toppar bara 75 km/h och oljeförbrukningen är stor.

På plussidan hittar vi dock fördelar som att framdäcken är nya. Och den kreativa lackeringen gör att man snabbt hittar sin husbil på ställplatsen. Något för den händige?

Du känner en oerhörd lust att sätta igång med ett nytt bilprojekt? En Opel Manta A med tom kaross och "en del rostlagning klar"? Mums?

En klassiker som de flesta nog har sett. "Krockade i morse, står kvar i diket. Splitter nya sommardäck. Snabb affär i diket." Ett fynd? Har vi förstått historien rätt så blev verkligen bilen såld också! Klicka på bilden för att se annonsen.

Foto: Polisen
"Bilden är tagen av polisen vid en fartkamera för några veckor sedan vilket kan intyga att bilen uppenbarligen var pigg i motorn innan kamremmen gick av."

Här är HON!
"Utrustad med 5 växlar fram och 1 bakåt. Hon har även extra utrustning såsom taklucka, överdragsklädsel, askkopp och ett glatt humör. En tur med henne gör gott i kropp och själ." Klicka för att läsa annonsen.

OBS – köpes.
"Om du som säljare har hjärta att tänka dig tanken att två totalt okunniga ungdomar ska ta hand om din stackars gamla bil så får du gärna läsa vidare, men... om du har någon som helt empati för bilar, så klicka genast vidare!"

Tillverkningsår:
"Byggdes på den tiden då saker byggdes för att hålla.
Karossen är förmodligen byggd av tysk pansar och nedsmälta riddarrustningar."

Blocket-annons Best of Blocket

Volvo V70, endast körd i tjänsten. Men vilken typ av tjänst - Säpo, kanske? Klicka på bilden för att läsa annonsen från Blocket.se.

Blocket-annons Best of Blocket

"Säljer nu min Volvo. Lungt körd. Svart skinnkavaj." Tyvärr vet vi inte hur det gick med den här försäljningen men priset 3.000 kronor är ju inte allt för avskräckande.

Blocket-annons Best of Blocket

"Bilen säljs som reservdelsbil. Går att reparera relativt enkelt. Bilen har gått runt på taket i väldigt låg hastighet ..." Nu verkar det som om Volvo blivit överrepresenterade, men det är ju ett väldigt vanligt märke i Sverige.

Blocket-annons Best of Blocket

Äntligen ett annat märke än Volvo. Enligt texten är det en Audi, men vi har lite svårt att avgöra detta då samtliga sex bilder visar en snöhög. Men enligt texten är det en bil som aldrig är vinterkörd och endast har förvarats i värmegarage...

Blocket-annons Best of Blocket

En Subaru till salu och som ett av de starkaste argumenten, styrkt med bildbevis, framhålls att bilen har plats för 120 kilo köttfärs. Vem behöver 120 kilo köttfärs? Vad har bilen fraktat i övrigt? Frågorna är många...

On
Off

14 kommentarer

 • First Camps första i Norge

  First Camps första i Norge

  First Camp har nu gjort sitt första förvärv i Norge.

  Nyheter Redaktionen, 2022-05-09 06:31

 • Nu är en tredje skylt okej

  Nu är en tredje skylt okej

  Från och med 2 februari 2022 är det tillåtet att använda sig av en extra registreringsskylt på bilen om den ordinarie skylten är skymd.

  Nyheter Redaktionen, 2022-05-06 06:24

 • Skräddarsytt campinglarm

  Ett samarbetsavtal har tecknats mellan parterna Sensor Alarm och Caravan Club. Avtalet innebär att Caravan Club kommer att marknadsföra ett skräddarsytt campinglarm mot sina cirka 100 000 medlemmar.

  Nyheter Redaktionen, 2022-05-05 06:18

 • Tillverkning av tält flyttar till Sverige

  Tillverkning av tält flyttar till Sverige

  Tak- och förtält från Wera har tidigare producerats i Tjeckien och Asien. Nu flyttas allt över till ett produktionsbolag i Bengtsfors i Dalsland.

  Nyheter Redaktionen, 2022-05-04 07:06

 • Flexibelt med Dethleffs och Nissan

  Flexibelt med Dethleffs och Nissan

  Att ha en personbil som samtidigt fungerar att campa med har blivit i ropet. En efter en poppar de så kallade vanlife-modellerna upp, och senast i raden är en kombination av Nissan och Dethleffs.

  Nyheter Redaktionen, 2022-05-03 07:58

 • Svea Husbilar växer

  Svea Husbilar växer

  Husbilsförmedlaren Svea Husbilar tar över Pecuna i Mora.

  Nyheter Redaktionen, 2022-05-02 07:25

 • Stora märken hoppar av Elmia

  Stora märken hoppar av Elmia

  Erwin Hymer Group Nord och Hymer Center har efter noga övervägande beslutat att avstå från all form av deltagande på Elmia Husvagn Husbil 2022, som kommer att arrangeras 7–11 september.

  Nyheter Redaktionen, 2022-04-29 07:25

 • Bengt i Örkelljunga breddar utbudet

  Bengt i Örkelljunga breddar utbudet

  Det har poppat upp nya lokaler hos Bengt i Örkelljunga. De senaste åren har anläggningen vuxit från 8 000 till 12 000 kvadratmeter och nu ska utbudet breddas. Senaste nybygget ska inrymma en helt ny husvagns- och tältavdelning. Invigningen kommer att ske lördagen den 2 april.

  Nyheter Redaktionen, 2022-04-28 07:20

 • Högt tryck inför Elmia i höst

  Högt tryck inför Elmia i höst

  Planeringen och monterbokningarna är i full gång inför den stora campingfesten. Naturligtvis handlar det om Elmiamässan 7–11 september.

  Nyheter Redaktionen, 2022-04-27 07:17

 • El även i USA

  El även i USA

  Det är inte bara på den europeiska campingfordonsmarknaden som fossilfria skapelser har sett dagens ljus. På mässan RV Super Show i Florida, USA visades tre eldrivna fordon upp.

  Nyheter Redaktionen, 2022-04-04 07:29

 • El-husvagnar: Vidareutveckling pågår

  El-husvagnar: Vidareutveckling pågår

  Thor Industries, Inc, moderbolag till Erwin Hymer Group, har tillkännagett ett avtal med ZF Friedrichshafen AG för att vidareutveckla det eldrivna systemet för husvagnar.

  Nyheter Redaktionen, 2022-04-01 08:20

 • Weinsberg på ritbordet

  Weinsberg på ritbordet

  Ingen utomstående har sett den än, ty Weinsberg Sprinter Pepper lär inte ha lämnat ritbordet. Men snart så.

  Nyheter Redaktionen, 2022-03-31 07:24

 • Etrusco på Ford Transit

  Etrusco på Ford Transit

  Till våren 2022 presenterar italienska Etrusco sin första modell som är baserad på ett chassi från Ford.

  Nyheter Redaktionen, 2022-03-30 07:16

 • Smal Knaus på MAN

  Smal Knaus på MAN

  Den kompakta allroundbilen för fyra personer. Det är med den beskrivningen som Knaus världsnyhet – Van Wave 640 MEG – nu basuneras ut.

  Nyheter Redaktionen, 2022-03-29 07:42

 • Kanon-Kurt bygger ut

  Kanon-Kurt bygger ut

  Hos Kanon-Kurt i Ludvika bygger man just nu ut och moderniserar anläggningen för att bemöta kraven och den ökade efterfrågan.

  Nyheter Redaktionen, 2022-03-28 08:37

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1701 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 760 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

 • Husvagn & Camping 2022-04

 • Husvagn & Camping 2022-03

 • Husvagn & Camping 2022-02

 • Husvagn & Camping 2022-01

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206