Sveriges roligaste bilannonser

Publicerad

Vi som jagar begagnad bil har nog alla stött på en och annan märklig annons på Blocket. Här är en underbar samling av både bra och roliga annonser från "Best of Blocket".

När man letar begagnad bil finns det annonser som får en att höja på ögonbrynen. Texten kan vara halsbrytande felaktig, och skriven av någon som uppenbarligen inte alls har några kunskaper om bilar. I andra änden finns det de som mycket skickligt utnyttjar det begränsade formatet till att presentera riktigt bra historier.

En trend vi sett de senaste åren är att lägga ut "hämndannonser" på Blocket. Ganska nya men krånglande bilar – som inte åtgärdats trots otaliga verkstadsbesök – säljs för ett riktigt lågt pris. Annonstexten är ofta fylld av en lång uppräkning av alla fel som uppstått. Bilägaren är helt uppenbart inte alls nöjd med varken modellen, bilhandlaren eller verkstaden. Den här typen av "reklam" uppskattas förstås inte av biltillverkarna då annonserna ofta får stor uppmärksamhet. 

Och sen har vi de alltid lika roliga "särskrivarna". Säljer man kassaapparater är det inte lyckligt om det står "kassa apparater". Eller kaffemaskinen som kan skumma mjölken och beskrivs som en "skum maskin".

Alla de här lustigheterna är samlade på entusiastsajten "Best of Blocket". Här har vi plockat ut några av de roligaste bilannonserna och precis som "Best of Blocket" vill vi understryka att detta är autentiska annonser.


Drömmer du om en husbil? Då är det här en mardröm...

Husbil Mercedes 508 "Big Sluggo"

Drömmarna om en husbil är starka, för många. Men i det här fallet skulle köparen undersökt sitt objekt lite mera noggrant.

Bilen kostade 25.000 kronor men motorn rasade redan på premiärturen och det kostade ytterligare 25.000 att fixa. Batterierna till bodelen får ingen laddning, besiktningen slog ner på bromsarna, bilen toppar bara 75 km/h och oljeförbrukningen är stor.

På plussidan hittar vi dock fördelar som att framdäcken är nya. Och den kreativa lackeringen gör att man snabbt hittar sin husbil på ställplatsen. Något för den händige?

Du känner en oerhörd lust att sätta igång med ett nytt bilprojekt? En Opel Manta A med tom kaross och "en del rostlagning klar"? Mums?

En klassiker som de flesta nog har sett. "Krockade i morse, står kvar i diket. Splitter nya sommardäck. Snabb affär i diket." Ett fynd? Har vi förstått historien rätt så blev verkligen bilen såld också! Klicka på bilden för att se annonsen.

Foto: Polisen
"Bilden är tagen av polisen vid en fartkamera för några veckor sedan vilket kan intyga att bilen uppenbarligen var pigg i motorn innan kamremmen gick av."

Här är HON!
"Utrustad med 5 växlar fram och 1 bakåt. Hon har även extra utrustning såsom taklucka, överdragsklädsel, askkopp och ett glatt humör. En tur med henne gör gott i kropp och själ." Klicka för att läsa annonsen.

OBS – köpes.
"Om du som säljare har hjärta att tänka dig tanken att två totalt okunniga ungdomar ska ta hand om din stackars gamla bil så får du gärna läsa vidare, men... om du har någon som helt empati för bilar, så klicka genast vidare!"

Tillverkningsår:
"Byggdes på den tiden då saker byggdes för att hålla.
Karossen är förmodligen byggd av tysk pansar och nedsmälta riddarrustningar."

Blocket-annons Best of Blocket

Volvo V70, endast körd i tjänsten. Men vilken typ av tjänst - Säpo, kanske? Klicka på bilden för att läsa annonsen från Blocket.se.

Blocket-annons Best of Blocket

"Säljer nu min Volvo. Lungt körd. Svart skinnkavaj." Tyvärr vet vi inte hur det gick med den här försäljningen men priset 3.000 kronor är ju inte allt för avskräckande.

Blocket-annons Best of Blocket

"Bilen säljs som reservdelsbil. Går att reparera relativt enkelt. Bilen har gått runt på taket i väldigt låg hastighet ..." Nu verkar det som om Volvo blivit överrepresenterade, men det är ju ett väldigt vanligt märke i Sverige.

Blocket-annons Best of Blocket

Äntligen ett annat märke än Volvo. Enligt texten är det en Audi, men vi har lite svårt att avgöra detta då samtliga sex bilder visar en snöhög. Men enligt texten är det en bil som aldrig är vinterkörd och endast har förvarats i värmegarage...

Blocket-annons Best of Blocket

En Subaru till salu och som ett av de starkaste argumenten, styrkt med bildbevis, framhålls att bilen har plats för 120 kilo köttfärs. Vem behöver 120 kilo köttfärs? Vad har bilen fraktat i övrigt? Frågorna är många...

On
Off

14 kommentarer

 • Inget Elmia Husvagn Husbil i år

  Inget Elmia Husvagn Husbil i år

  Nordens största husvagnss- och husbilsmässa kommer tillbaka i september 2021.

  Nyheter Redaktionen, 2020-06-03 23:38

 • First Camp fortsätter att växa

  First Camp fortsätter att växa

  Nyligen slogs de två campingkedjorna First Camp och Nordic camping samman. Och redan nu har de förvärvat två danska campingplatser.

  Nyheter Redaktionen, 2020-06-02 08:54

 • Hur fungerar nya husbilsskatten?

  Hur fungerar nya husbilsskatten?

  2018 införde Sverige ett så kallat bonus-malus-system för beskattning av fordon. Det nya skattesystemet har utsatts för hård kritik från många håll eftersom det drabbar husbilarna på ett sätt som inte är försvarbart av miljöskäl.

  Nyheter Redaktionen, 2020-06-01 07:41

 • Hemestra blir årets val

  Hemestra blir årets val

  Det nya coronaviruset (Covid-19) påverkar hela vårt samhälle och vårt sätt att leva. En effekt av detta skulle kunna bli ändrade resvanor hos svenskarna, något som kan vara positivt för husbils- och husvagnsbranschen.

  Nyheter Redaktionen, 2020-05-29 07:07

 • Hur påverkar Corona branschen?

  Hur påverkar Corona branschen?

  Inga utlandsresor, restaurangbesök, bio eller teater. Många måste arbeta hemifrån och viktiga möten blir inställda. På bara ett par veckor har allting vänds upp och ned – och orsaken heter Coronaviruset.

  Nyheter Redaktionen, 2020-05-28 08:49

 • LMC: Slimmad jubileumsmodell

  LMC: Slimmad jubileumsmodell

  LMC har sedan 1955 jobbat med passion. I år firar de sitt 65-åriga jubileum med en specialmodell som de har döpt till Van 643 G.

  Nyheter Redaktionen, 2020-05-06 08:15

 • Först till kvarn...

  Först till kvarn...

  Intresserad av en unik husvagn som verkligen är speciell? Tumbo Husvagnar & Husbilar har en Tumbo Edition av Hobby Excellent 460 SL – och den finns endast i tio exemplar.

  Nyheter Redaktionen, 2020-05-05 08:09

 • Ny tjänst visar upp Sveriges campingar

  Ny tjänst visar upp Sveriges campingar

  Digitala rabattkort blir allt vanligare, men Campstop.se tar ett nytt grepp för att visa upp Sveriges campingar. De som köper kortet får halva priset på en natt per år på anslutna campingar.

  Nyheter Redaktionen, 2020-05-04 07:03

 • Grå gåsen blir så mycket bättre

  Grå gåsen blir så mycket bättre

  Det gotländska pensionatet Grå Gåsen och dess 1700-talslada blev kända för den breda svenska allmänheten genom TV4-succén "Så mycket bättre". Nu får verksamheten nya ägare. Ambitionen är att bli en av södra Gotlands mest minnesvärda sommarupplevelser.

  Nyheter Redaktionen, 2020-04-30 07:25

 • Hedesunda camping – mysigast i Europa

  Hedesunda camping – mysigast i Europa

  Hedesunda Camping har återigen fått en fin utmärkelse. För några dagar sedan tilldelades campingen pris för "Loveliest Charm Camping" av den ansedda holländska turistorganisationen ANWB. Fritt översatt – den mysigaste campingen.

  Nyheter Redaktionen, 2020-04-29 08:44

 • Rekordnotering för campingplatser

  Rekordnotering för campingplatser

  Övernattningarna på Sveriges campingplatser fortsätter att öka. Det visar Tillväxtverkets preliminära inkvarteringsstatistik för 2019. Enligt den ökade övernattningarna med 7,7 procent till över 17 miljoner gästnätter, vilket innebär ett nytt rekordår för branschen.

  Nyheter Redaktionen, 2020-04-28 08:34

 • Mycket nytt hos Caravan i Eskilstuna

  Mycket nytt hos Caravan i Eskilstuna

  Anrika Caravan i Eskilstuna AB kan se tillbaka på fem händelserika decennier och troligtvis även på en grann framtid. Nyligen hade de premiär för sin nya Kamabutik och samtidigt presenterar de ett spännande sortiment av plåtisar.

  Nyheter Redaktionen, 2020-04-27 08:31

 • Housecar – airbnb för husbilar och husvagnar

  Housecar – airbnb för husbilar och husvagnar

  Delningsekonomin har aldrig varit trendigare och tryggare. Med Housecars digitala förmedlingstjänst av husbilar och husvagnar.

  Nyheter Redaktionen, 2020-04-24 08:00

 • Ny duo från Hymer

  Ny duo från Hymer

  I fjol lanserade Hymer en hyllad trio kallad B-Class Masterline. I år får den tillökning i den tandemaxlade B-ML I 890.

  Nyheter Redaktionen, 2020-03-30 07:11

 • Här är alla vinnare på CMT-mässan

  Här är alla vinnare på CMT-mässan

  Varje år låter det tyska campingmagasinet Promobil sina läsare rösta på sina favoritmodeller inom husbilssegmentet. 223 olika fordon fanns med och det tävlades i tio olika fordonsklasser.

  Nyheter Redaktionen, 2020-03-27 07:06

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1567 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 577 fristående campingplatser och 633 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 357 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2020-06

 • Husvagn & Camping 2020-05

 • Husvagn & Camping 2020-04

 • Husvagn & Camping 2020-03

 • Husvagn & Camping 2020-02

 • Husvagn & Camping 2020-01

 • Husvagn & Camping 2019-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842